Kuijpers krijgt grote opdracht van Lamb Weston / Meijer voor nieuwbouw fabriek

14 september 2020

Na maanden van gezamenlijke voorbereiding hebben aardappelverwerker Lamb Weston / Meijer en Kuijpers een uitgebreid samenwerkingscontract ondertekend. Een opsteker en blijk van vertrouwen in een tijd waarin de coronacrisis zo veel impact heeft.

Lamb Weston / Meijer produceert hoogwaardige aardappelproducten voor meer dan 100 landen ter wereld. Het bedrijf investeert in een volledig nieuwe productielocatie onder de naam Ambient Potato Business op het huidige terrein in Kruiningen. De investering is in lijn met de duurzaamheidsambitie van het bedrijf: de focus ligt op het vergroten van de totale aardappelbenutting. In de nieuwe fabriek komen o.a. verwerkings-, meng-, verpakkings- en opslagfaciliteiten.

Kuijpers is verantwoordelijk voor een groot deel van de werktuigbouwkundige installaties. We verzorgen water-, sanitair, en reinigingsinstallaties. Naast de gebouwgebonden installaties vormen procestechnische installaties een omvangrijk deel van de opdracht. Je kunt hierbij denken aan het aanleggen van een stoom- en condensaatnet tot op de aansluiting in de bestaande fabriek, het aanleggen van een industrieel waterleidingnet tot op de bestaande procesinstallaties, een compleet persluchtleidingnet vanaf de opwekkers tot aan de afnamepunten, een hogedruk leidingnet t.b.v. de reiniging van de fabriek en een compleet gekoeld waterleidingnet t.b.v. een vermogen van 2000kW aan opgestelde koelers waarbij al het leidingwerk wordt gemonteerd in door Kuijpers verzorgde ophangconstructies.

Ook in productieomgevingen is een prettige en veilige werkomgeving steeds belangrijker.

Integrale aanpak

Projectmanager Tjesse van Hoving is vanuit Kuijpers aanspreekpunt voor alle disciplines. Tjesse: “Ook in productieomgevingen is een prettige en veilige werkomgeving steeds belangrijker. Kuijpers heeft zowel op het gebied van gebouwgebonden installaties als op het gebied van procestechniek specialisten in huis. We werken al sinds de ontwerpfase nauw met elkaar samen. Zodoende hebben we Lamb Weston / Meijer stap voor stap kunnen begeleiden in het maken van belangrijke keuzes. De klant heeft met één aanspreekpunt een integraal team in huis. En dat werkt.“


De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. De nieuwe fabriek moet eind 2020 in gebruik zijn. 

Ga terug