Kuijpers opent NOS-journaal

5 december 2017

Aukje Kuypers, algemeen directeur Kuijpers, was op 4 december jl. te zien in het NOS-journaal. Ze gaf haar reactie op het tekort aan goede technici in de bouw- en installatiesector. Om direct een link te leggen met de praktijk vonden de opnames plaats op het project Duurzaam Eindhoven, in de Stadhuistoren.

Aanleiding

Deze week behandelt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De Industriecoalitie (Metaalunie, FME, UNETO-VNI en Bouwend Nederland) riep de politiek daarom op om het tekort aan goed opgeleide technici aan te pakken. Het tekort aan technici zet niet alleen de economische groei onder druk, maar ook de energietransitie.

Als we er in Nederland samen voor willen zorgen dat we de CO2 uitstoot drastisch verminderen, kunnen we stappen maken door bijvoorbeeld de gebouwde omgeving te verduurzamen. Hier hebben we goede vakmensen voor nodig op alle niveaus en daar zit nu juist het probleem. Per jaar zijn er in onze gehele branche zo'n 20.000 vacatures. Tijd om hier iets aan te doen!

Het is lastig om goede mensen vinden

Als ondernemer kreeg Aukje Kuypers de kans om in het NOS-journaal te reageren op de oproep van de Industriecoalitie. Ze gaf in gesprek met verslaggever Jeroen van Dommelen (NOS journaal) en Merel Stikkelorum (Radio 1) aan waarom zij vindt dat goede vakmensen zo hard nodig zijn. 

Ga terug