Luchtverkeersleiding Nederland viert Wind & Waterdicht nieuwbouw Polaris Schiphol Oost

3 april 2019

De bouw van een nieuw trainings- en opleidingscentrum voor Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) op Schiphol Oost is in volle gang. Met het vorderen van de bouw wordt steeds meer tastbaar hoe de samenwerking tussen de civiele en militaire luchtverkeersleiding vorm krijgt. Bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers bouwt in nauwe samenwerking met LVNL de nieuwbouw, genaamd Polaris.

Op 26 maart 2019 werd opnieuw een belangrijke stap gezet; het gebouw is wind- en waterdicht! Dat werd gevierd met een officiële ceremonie én een bedankje aan alle bouwvakkers die zich dagelijks inzetten om de bouw op tijd af te hebben.

Polaris is een gebouw waarbij, vanaf het moment van ontwerpen tot ver in de toekomst, de militaire luchtverkeersleiding samen met LVNL werkt aan een gemeenschappelijke taak; een veilig luchtruim. Om deze veiligheid te kunnen blijven garanderen bouwen technisch dienstverlener Kuijpers en Sprangers in nauwe samenwerking met LVNL dit nieuw trainings- en opleidingscentrum. Sprangers is verantwoordelijk voor de bouwkundige uitvoering en Kuijpers realiseert alle installaties.

Technisch hoogstandje

Om de bedrijfszekerheid 24/7 te kunnen garanderen worden alle installaties redundant uitgevoerd. Ook zal gebruik worden gemaakt van innovatieve technieken. Onder andere de toepassing van een watermistinstallatie zal er bij calamiteiten voor zorgen dat de brand wordt gecontroleerd, met minimale schade aan omgeving en apparatuur. Naast de complexe techniek wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van de meest optimale werk- en trainomgeving voor de (aspirant) luchtverkeersleiders. De integrale afstemming tussen de bouwcomponenten wordt volledig uitgewerkt in BIM (Bouw Informatie Model).

De nieuwbouw wordt in september 2019 opgeleverd waarna gestart wordt met het inhuizen van de School of Air Control en de opbouw van iCas, het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.


Lees ook:

Nieuwsbericht 7 mei 2018: Start bouw nieuw trainings- en opleidingscentrum LVNL Schiphol-Oost
Nieuwsbericht 25 januari 2018: Nieuw opleidings- en trainingscentrum voor Luchtverkeersleiding Nederland

Ga terug