Contract voor onbepaalde tijd met gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen

8 april 2019

Kuijpers en Ipse de Bruggen werken al vele jaren samen op het gebied van nieuwbouw en projecten. Nu komt daar ook onderhoud bij. Ipse de Bruggen heeft haar bijna 400 (!) locaties verdeeld over twee partijen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de technische installaties, zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnische installaties. Een van die partijen is Kuijpers. Onlangs is in Zoetermeer een contract getekend voor onbepaalde tijd, op basis van vertrouwen en jaarlijkse doorontwikkeling.

Ipse de Bruggen is een instelling voor gehandicaptenzorg met ruim 390 locaties in Zuid-Holland, van landhuis tot kantoorpand en behandellocatie. Ipse de Bruggen deed geen ingewikkelde uitvraag. De zorgorganisatie draaide het om. Peter van der Born (vastgoedmanager bij Ipse de Bruggen): “We wilden niet per se de goedkoopste, maar een partij die bij ons DNA past. Dus we vroegen aan de markt: hoe gaan jullie ons helpen en hoe zit jullie bedrijf in elkaar? Vervolgens startte een selectieprocedure à la Boer Zoekt Vrouw. Met het verschil dat wij twee partijen konden overhouden. ”

Na een eerste selectie koos Ipse de Bruggen voor een bezoek aan de Efteling, een referentie van Kuijpers die verschillende raakvlakken heeft met Ipse de Bruggen. Ook de samenwerking met de Efteling is geïnitieerd vanuit verbetering op lange termijn en specialistische kennis. In de Efteling is Kuijpers zowel bij attracties als bij huisvesting betrokken. De juiste beleving staat voorop. Dat is bij Ipse de Bruggen niet anders. In een huis maak je herinneringen. Comfort is een vereiste voor een positieve ervaring en daar horen technische installaties bij die uitermate goed werken. Martin van der Graaf, directeur Kuijpers Exploitatie & Beheer: “Het was heel verfrissend om op deze manier te werken. Natuurlijk ben ik erg blij met de fantastische referentie die de Efteling geeft, maar het was ook gewoon een zeer interessante en leuke dag. Hierdoor komt de manier van samenwerken nog beter van de grond: we gaan als het ware een huwelijk aan samen. Op basis van jaarlijkse afspraken blijven we aan ons ‘huwelijk’ werken!”

Inmiddels heeft Kuijpers het team geformeerd en zijn pandinspecties in volle gang. Vervolgens doen we per pand een voorstel om het vastgoed naar een hoger peil te brengen. Uiteraard houden we hierbij rekening met de bewoners. De Kuijpers-mensen hebben inmiddels een speciale training gehad en brengen alvast bezoekjes om aan elkaar te kunnen wennen. Zo zorgen we er straks voor dat de cliënten van Ipse de Bruggen veilig en comfortabel verblijven. Kuijpers is verantwoordelijk voor 150 panden in de regio Den Haag en Rotterdam. 

Martin van der Graaf (Kuijpers) en Peter van der Born (Ipse de Bruggen)

Martin van der Graaf (Kuijpers) en Peter van der Born (Ipse de Bruggen)

Ga terug