PHF Services uit Katwijk versterkt Kuijpers

30 augustus 2018

Kuijpers en PHF Services – specialist in het Design, Build, Maintain van kritische omgevingen in de pharma, healthcare en foodsector – gaan samen verder onder de naam Kuijpers PHF Services. Kuijpers neemt het bedrijf uit Katwijk met ingang van 1 september 2018 over. Kuijpers heeft al een solide positie op het gebied van controlled environments en is nu samen met de experts van PHF Services in staat klanten vanaf de eerste klantvraag tot en met het langjarig onderhoud en de exploitatie (o.a. GMP-kritisch) geheel te voorzien. We bieden hiermee één loket voor hightech onderzoeks- en productieomgevingen in de food, pharma, hightech, research en healthcare.

PHF Services – voorheen onderdeel van Vink Groep – levert technische diensten en producten voor veilige, kwalitatieve werkomgevingen zoals laboratoria, cleanrooms en productiefaciliteiten. Het bedrijf zorgt ervoor dat klanten zoals Halix, DSM, Dr. Reddy en Curium daarbij voldoen aan de uiterst strenge richtlijnen en regelgeving gedurende de volledige levenscyclus. De specialisten van PHF Services richten zich met name op onderzoek en validatie en zijn expert in het ontwerpen, engineeren en managen van deze high tech omgevingen.

Het team van PHF Services uit Katwijk
Het team van PHF Services uit Katwijk

Kuijpers is expert op het gebied van controlled environments, we hebben veel cleanrooms en high containments op het hoogste niveau ontworpen en gerealiseerd en voeren tevens langjarig onderhoud uit. Zo leverde we in 2015 een biosafety laboratorium (BSL3+) bij het Erasmus MC in Rotterdam op. Een uniek project in Europa. Later was het bedrijf onder andere hoofdaannemer bij ASML voor het PLC-lijn project in het hart van de cleanrooms in gebouw 4D. In Den Haag was Kuijpers eindverantwoordelijk voor de Design & Build realisatie van Apotheek Haagse Ziekenhuizen, een grote nieuwbouw GMP-faciliteit (Good Manufacturing Practices).

Aukje Kuypers, algemeen directeur: Ik zie het als een geweldige kans dat we de mensen van PHF Services bij Kuijpers mogen verwelkomen.

Strategische versterking
De overname is een gerichte strategische versterking die Kuijpers als expert uniek positioneert in de Nederlandse controlled environmentsmarkt. Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers: “Ik zie het als een geweldige kans dat we de mensen van PHF Services bij Kuijpers mogen verwelkomen. We groeien hiermee als allround partner als het om de meest kritische bedrijfsruimtes gaat. Samen met het bestaande team van specialisten bieden we het volledig scala aan: van Consultancy, Design & Build-projecten en Maintain voor cleanrooms en containments, zowel bouwkundig als installatietechnisch.”

Stap naar de toekomst
Met ingang van 1 september 2018 brengt Kuijpers de activiteiten en mensen van PHF Services samen met het eigen controlled environments team onder in een nieuw bedrijf: Kuijpers PHF Services. Het bedrijf blijft actief vanuit de huidige locatie in Katwijk, dichtbij Het Leiden Bio Science Park waar veel klanten van zowel Kuijpers als PHF Services gevestigd zijn. Zo realiseert Kuijpers er momenteel als hoofdaannemer de nieuwe productielocatie van HALIX. Emilio de Vet, managing director van PHF Services: “De overname biedt ons de mogelijkheid om met de kracht en kennis binnen de Kuijpers organisatie de volgende stap te zetten naar marktleider in Nederland. De sterke combinatie van specialistische kennis en commerciële slagkracht zorgt ervoor dat we beter kunnen inspelen op de marktdynamiek en wensen van onze klanten. Ik zie onze toekomstige samenwerking dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”


Fotobijschrift slider: Paul Joosten (directeur Kuijpers PHF Services) en Emilio de Vet

Ga terug