Samenwerkingsverband PP4C: offensief voedselveiligheid

8 mei 2018

Kuijpers maakt sinds 2014 deel uit van PP4C*, een samenwerkingsverband tussen een aantal specialisten op het gebied van controlled environment-technologie. Deze bedrijven hebben inmiddels vele turn-key cleanrooms gebouwd, in verschillende sectoren, zoals de farma of semi-conductorsector, maar ook binnen de foodsector. Met tientallen jaren ervaring en het grootst aantal m2 aan gerealiseerde ‘schone ruimtes’ in de Benelux, staan de gebundelde kennis en ervaring van PP4C voor kwaliteit en oplossingsgericht denken. 

Eind 2017 heeft PP4C op eigen initiatief een onderzoek laten verrichten door het bureau Wolting Marketing Support binnen de voedingsbranche in Nederland en Vlaanderen. De vraagstelling ging primair over de bekendheid met zonering binnen de voedingsmiddelenindustrie in ‘medium en high-care’ ruimtes. Is de markt bezig met voedselveiligheid in het algemeen en met beheersing van contaminatierisico’s in de lucht?

De resultaten waren – volgens de PP4C-leden  –  verontrustend! Er is veel aandacht voor het reinigen van oppervlakken en machines, maar men is zich veel minder bewust van de risico’s die door contaminatie in de lucht aanwezig zijn. In Nederland hadden iets meer dan 50% van de deelnemende bedrijven nog nooit gehoord van zonering in risicobepalende ruimtes, in Vlaanderen lag dat op nagenoeg 75% van de deelnemende ondernemingen.

Op basis van deze onderzoeksresultaten heeft PP4C besloten een offensief op te starten om bewustwording te creëren in de voedingsmiddelenindustrie. Wat zijn verplichtingen op het gebied van voedselveiligheid? Wat zijn de risico’s en hoe kunnen we die reduceren?

Op de website van PP4C is elke maand een nieuw whitepaper-document te downloaden met interessante informatie rond het thema voedselveiligheid. 

Lees hier het artikel over PP4C uit ons magazine Verder (maart 2018)

*) PP4C (Professional Partners for Cleanrooms) is een strategische alliantie tussen een aantal professionele bedrijven op de (internationale) cleanroom markt. PP4C is ontstaan vanuit de gedachte dat het voor opdrachtgevers van essentieel belang is te kunnen rekenen op betrouwbare partners in het gehele cleanroom bouwproces, van ontwerp tot en met realisatie. 

Ga terug