Het Scheepvaartmuseum kiest voor Kuijpers

29 januari 2018

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en Kuijpers tekenden onlangs een meerjarige overeenkomst voor het beheer en onderhoud van de technische installaties van het volledige museum en bijbehorende depot. De overeenkomst heeft een minimale duur van vier jaar en is per 1 januari 2018 ingegaan. 

Michael Huijser, algemeen directeur Het Scheepvaartmuseum: “Het Scheepvaartmuseum heeft met de firma Kuijpers een ervaren bedrijf in huis gehaald die het belang van behoud van cultureel erfgoed door gedegen duurzaam onderhoud erkent.”


Het Scheepvaartmuseum - dat een groot en breed publiek wil inspireren en verrijken met het zeewaartse verhaal - streeft naar een optimale conditie in alle ruimtes van het museum voor haar kunstobjecten en voor haar gebruikers en bezoekers een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Het museum wordt door een ingenieus samenspel van technieken geklimatiseerd. Denk hierbij aan warmte-koudeopslag, warmtepompen, cv-ketels, koelmachines, regeltechniek, luchtbehandeling en ook elektrotechnische installaties en verlichting.

Deze langdurige samenwerking met Het Scheepvaartmuseum past in de portefeuille van Kuijpers op het expertisegebied van musea, waar onder andere het Rijksmuseum en de Hermitage ook deel van uitmaken.


fotografie: Eddo Hartmann en Twycer

Foto contractondertekening Scheepvaartmuseum Amsterdam en Kuijpers

Ondertekening contract beheer en onderhoud gebouwgebonden installaties Het Scheepvaartmuseum
Vlnr: Max Pfeifle (commercieel manager Kuijpers), Martin van der Graaf (directeur Kuijpers Exploitatie & Beheer), Michael Huijser (algemeen directeur Het Scheepvaartmuseum) en Gerald Hubers (coördinator gebouwenbeheerder Het Scheepvaartmuseum).

Ga terug