TERUGBLIK | Inspiratiemiddag 'Aardgasloos' in Fries Museum Leeuwarden

22 maart 2019

Kunnen we fabrieken volledig aardgasloos maken of is het een utopie? Blijft de industrie afhankelijk van aardgas of zijn er alternatieven denkbaar? Onder andere dit thema bespraken we op 19 maart 2019 met onze gasten uit de industrie tijdens de inspiratiesessie bij het Fries Museum. Aan onze gasten uit de utiliteit presenteerden we onze SmartWell Building-oplossingen: hoe maak je een gebouw slim en gezond? We kijken terug op een geslaagd en inspirerend event!

> Klik hier voor een fotoverslag

We zijn gezamenlijk gestart met een opening en introductie over Kuijpers door Aukje Kuypers, algemeen directeur Kuijpers. Vervolgens vertelde Deirdre Oosterhoff, Hoofd Facilitaire Zaken van het Fries Museum, onze gasten meer over de uitdagingen van de transitie naar een gasloos museum. Het Fries Museum opereert al ruim een half jaar volledig aardgasloos en is qua energie en warmte geheel zelfvoorzienend. Een maatschappelijk zichtbaar voorbeeld voor de toekomst! 

Na het plenair programma vonden er twee inspirerende parallelsessies plaats, aansluitend bij de uitdagingen van vandaag en morgen.

​Industrie - Inspiratiesessie
'Aardgasloze industrie, een utopie?'​

met o.a. de volgende sprekers:
  • Klimaatakkoord! En hoe nu verder? Floris van Dijk, Gemeente Groningen
  • De aardgasloze fabriek, hoe ziet die eruit? Jan Grift, BlueTerra Energy Experts
  • Praktijkverhaal: Op weg naar de duurzaamste mouterij van Europa. Thomas Swinkels, Holland Malt - Swinkels Family Brewers
  • Praktijkverhaal: Tapijtfabriek Rinos elektrificeert productieproces. Gerrit Wiggers, Operations Director bij Rinos

Utiliteit - Inspiratiesessie
'SmartWell Building'

met de volgende sprekers namens Kuijpers:
"Op deze middag brachten we onze gasten werkzaam in de industrie en utiliteit samen rondom het thema aardgasloos!"
Ga terug