TERUGBLIK | Relatie Event ‘Samen koers zetten naar 2030’

18 november 2019

Nederland staat aan de vooravond van een duurzame transformatie van de gebouwde omgeving. In het Klimaatakkoord, dat eerder dit jaar is gepresenteerd, is vastgelegd dat in 2030 de CO2-uitstoot met 49 % moet worden verminderd. De transformatie is een grote opgave voor iedereen die hier concreet invulling aan moet geven. En willen we de gestelde klimaatdoelen halen, dan moeten tussen nu en 2030 snel grote stappen worden gezet.

Samen koers zetten naar 2030

Verduurzamen doe je niet alleen, daarom organiseerde Kuijpers op 14 november 2019 een inspiratiemiddag voor relaties. Aukje Kuypers en Michael Huijser (directeur Het Scheepvaartmuseum) openden gezamenlijk de bijeenkomst. Vervolgens stonden er diverse inspirerende lezingen van gastsprekers op het programma die ieder vanuit een andere invalshoek een bijdrage aan het thema 'Samen koers zetten naar 2030'. > Klik hier voor een fotoverslag

Anders werken, leven en ondernemen

Trends! Op naar 2030. Trendwatcher Richard van Hooijdonk nam de bezoekers mee naar inspirerende toekomst waarin werken, leven en ondernemen flink is veranderd. Nieuwe technologie zal volgens hem impact hebben op alles wat we doen. Hier moeten we ook onze organisaties op aanpassen.

De #Klimaataanpakkers zijn aan zet 

Een tweede presentatie werd verzorgd door Thomas Piessens, programmamanager energietransitie bij Techniek Nederland. Nadat er ruim een jaar is gesproken over het Klimaatakkoord, is het volgens zijn organisatie nu tijd voor de #klimaataanpakkers. Hoe is het akkoord tot stand gekomen, wat kunnen we concreet verwachten en wat gaat dat betekenen voor de installatiebranche?

Een derde presentatie werd gegeven door Christian Taal, hoofd bedrijfsvoering bij Het Scheepvaartmuseum. In zijn presentatie getiteld ‘Op koers naar een eco-positief Scheepvaartmuseum’ vertelde hij de aanwezigen meer over de duurzame koers van dit mooie museum.

Als afsluiter sprak Marjan Minnesma, directeur Urgenda, een landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken. Zij benadrukte in haar lezing de urgentie. 'We moeten opschalen en opschieten. We kunnen veel sneller omschakelen naar een duurzame energievoorziening dan we denken.' Versnelling kan ons veel opleveren, was 14 november haar stelling. Volgens haar leveren ambitieuze doelstellingen ons veel op, en om die doelstellingen te bereiken zullen ook allerlei (technische) innovaties nodig zijn.

Welke koers vaart u naar 2030?

Kuijpers begeleidt bedrijven en instellingen - in lijn met hun ambitie - als ‘one-stop-duurzaamheidspartner’ naar 2030. Aan de hand van een helder kompas stippelen we samen de juiste route uit om slim, efficiënt en rendabel toe te werken naar het behalen van de duurzaamheidsdoelen.

Meer weten wat Kuijpers voor u kan betekenen? Kijk op www.kuijpers.nl/koers2030

Ga terug