Toegevoegde waarde door kennis aan opdrachtgeverskant

17 juni 2021

Rijksuniversiteit Groningen 

Kuijpers is al diverse jaren in touw voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Vier jaar geleden kwam daar een onderhoudscontract bij, waardoor diverse Kuijpers-technici er nu kind aan huis zijn. “Het gaat onder meer om het onderhoud van een geavanceerde klimaatinstallatie bij de Faculteit Science and Engineering”, vertelt Huib de Langen, manager Gebouw en Terrein Beheer bij de RuG. “De installatie wordt gebruikt voor wetenschappelijk biologisch onderzoek. Als er in de installatie iets mis gaat met bijvoorbeeld temperatuur of luchtvochtigheid bestaat de kans dat jarenlang onderzoek verloren gaat. Aan Kuijpers de taak dat te voorkomen en dat verloopt uitstekend.” 

Sinds 2020 is Marijke Boersma, vestigingsleider van Kuijpers Groningen, de gesprekspartner van Huib voor alle onderhouds- en projectwerkzaamheden. De RuG is bekend terrein voor Marijke omdat ze er zelf twaalf jaar werkte. Nu ze aan de andere kant van de tafel zit, als leverancier, is het echter geen ‘ouwejongens-krentenbrood’. “Kuijpers is gewoon één van de partijen wiens offertes objectief worden beoordeeld, zoals het hoort”, vertelt ze. “Worden we geselecteerd, dan helpt het wel dat ik de klant ken. We hoeven niet meer vanaf nul te beginnen met bouwen aan vertrouwen. Tegelijkertijd is het wel zaak om het vertrouwen dat er is, te behóuden. Daar staan we beiden heel zakelijk in. We moeten gewoon goed werk leveren, conform het contract of de overeenkomst.”

De kracht van: betere prestaties door ervaring aan opdrachtgeverskant en open communicatie.

Voor Huib is de RuG-kennis van Marijke waardevol in de samenwerking. “Zij maakt de vertaalslag tussen wat wij als RuG willen en belangrijk vinden en wat Kuijpers daarvoor moet of kan doen.” Marijke beaamt dat: “Mijn kennis helpt om processen soepel te laten verlopen. Dat werkt door in het werkplezier van ons team. Daarnaast communiceren we heel open met elkaar, met volop ruimte voor wederzijdse verbetervoorstellen. Zo kom je gezamenlijk tot betere prestaties. Dat is exact de kracht van onze samenwerking.”

Dit artikel komt uit het jaarverslag 2020. Bekijk het hele jaarverslag online of vraag een exemplaar per post aan.
Ga terug