Van ‘stagiair en begeleider’ naar ‘trainee en coach’

11 mei 2021
Van ‘stagiair en begeleider’ werden ze collega’s bij Kuijpers in Helmond: trainee Anouk van Dommelen (21) en project engineer Pascal Verhofstad (49). Als junior kan Anouk nog steeds rekenen op coaching door Pascal. “Anouk is bijzonder leergierig”, vertelt hij. “Daarom gaan we nog even door met onze begeleiding. Je zult zien: over een jaar staat ze al stevig op eigen benen.” 


Als trainee bijt Anouk zich momenteel vast in het vak van ‘werkvoorbereiding’. Daar koos ze voor nadat ze haar stage bij Kuijpers met succes afsloot. Anouk: “Die stage hoorde bij mijn opleiding Engineering aan het Summa College. Die liep ik tot juli 2020 bij Kuijpers, in het projectteam dat bezig is met de transformatie van een klooster tot kantoorpand. Ik werd betrokken bij alle werkzaamheden die bij zo’n project horen. Van 3D-ontwerpen in Revit en calculeren tot werkvoorbereiding en klantcontact. Heel breed dus, en dat maakte mijn stage erg interessant.” 

Leergierig en proactief

Een uitdaging was het ook, vindt ze. “Niet dat ‘techniek’ nieuw voor me was. Als kind knutselde ik samen met mijn opa – hij is elektricien – al van alles in elkaar. Maar nu was het ineens ‘echt’. Met een echte opdrachtgever, tijdlijnen, regels en andere afspraken.” Pascal begeleidt al jaren stagiairs en weet dat er veel op jongeren af komt die ‘net komen kijken’. “Zeker in het begin. Ter geruststelling vertelde ik Anouk toen dat domme vragen niet bestaan. Dat brak het ijs.” Anouk is blij met de bereidwilligheid en het geduld van Pascal en de andere teamleden. “Ze stimuleerden me vooral om werkzaamheden zelf te doen, ook al duurde dat soms wat langer dan ze zelf gewend zijn.” Volgens Pascal heeft ze die medewerking vooral aan zichzelf te danken. “Anouk is gedreven, proactief, staat open voor suggesties en is heel nauwkeurig. Hoewel ze nog aan het begin van haar loopbaan staat, heeft ze goed laten zien wat ze in haar mars heeft.” 

Aanbeveling

Nu, in dienst bij Kuijpers, gaat ze daar onverminderd mee door. Pascal: “Ik weet nog dat ze zich aan het einde van haar stage begon te oriënteren op werk. Ze vroeg zich af of Kuijpers haar wat te bieden had. Ik ga natuurlijk niet over het wervingsbeleid. Maar ik heb zowel Anouk als onze personeelsafdeling verteld dat we haar kwaliteiten heel goed kunnen gebruiken.” Die aanbeveling wierp vruchten af: ze keerde afgelopen zomer terug in het team, als trainee. “Het voelt heel vertrouwd om weer met deze mensen te werken”, vertelt ze. En als technische vakvrouw-in-de-dop is het net zo geruststellend dat ze voor tips, advies en antwoorden gewoon kan blijven terugvallen op Pascal en alle collega’s. 


Ben jij ook op zoek naar een leerzame stageplaats met zicht op een echte baan? Neem dan contact op met onze recruiter Wouter Flach via wflach@kuijpers.nlGa terug