Verbindingsbrug nieuw LVNL gebouw geplaatst

7 mei 2019

Vandaag een jaar geleden werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe gebouw Polaris op Schiphol-Oost. Tot die tijd was de kavel tegenover het verkeersleidingscentrum van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol-Oost een troosteloze kale plek waar weinig mee gebeurde. Als je er momenteel voorbij komt zie je één en al activiteit en wordt er door veel mensen erg hard gewerkt om het gebouw op 19 september op te leveren. Bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers bouwt in nauwe samenwerking met LVNL het Polaris gebouw. Een nieuw hoogtepunt was dit weekend het plaatsen van de verbindingsbrug tussen het huidige gebouw en Polaris. Hiermee werd letterlijk een brug geslagen tussen verleden, heden en de toekomst van LVNL.

Bron tekst: Luchtverkeersleiding Nederland | Beeldmateriaal: Octatube

Een bijzonder moment om mee te maken

Marlou Banning ,CFO LVNL, : “Zaterdag is de verbindingsbrug geplaatst. Over de weg hing na een paar uur manoeuvreren de buis die sinds eind februari op het bouwterrein lag. Een bijzonder moment om mee te maken omdat hiermee echt de verbinding tot stand is gebracht tussen de twee gebouwen. Het blijft bijzonder om te zien wat we inmiddels hebben bereikt in een jaar tijd. Van een braakliggend stuk grond tegenover ons huidige gebouw staat er nu een nieuw gebouw aan de overkant. We liggen nog steeds goed op schema en komen steeds dichter bij de opleverdatum. Polaris geeft mij iedere keer weer een trots gevoel als ik aan het werk ga op Schiphol-Oost.”

Opnieuw een mijlpaal voor dit fantastische project

Douwe de Vries: “ik was als projectmanager van Polaris enorm trots toen zaterdag gestart werd met het inhijsen van de verbindingsbrug. Opnieuw een mijlpaal voor dit fantastische project waar ik, en vele collega’s met mij, met heel veel plezier aan werken. Een groot compliment aan alle directe maar ook indirect betrokkenen bij deze bijzondere hijsklus. Door de gedegen voorbereiding en de goede weersomstandigheden konden beide brugdelen in de ochtend al worden ingehesen.”

De aankomende weken

Er zal de aankomende weken nog hard gewerkt worden om de aansluiting tussen de twee gebouwen passend te maken zodat iedereen er in de toekomst gebruik van kan maken. Het projectteam gaat zich nu eerst richten op de laatste fase waarbij het gebouw verder gebruiksklaar wordt gemaakt zodat het op 19 september 2019 kan worden opgeleverd. Hierna kan gestart worden met de installatie en opbouw van het iCAS-systeem en het inrichten van de School of Airtraffic Control in Polaris.

Lees ook:

Nieuwsbericht 3 april 2019: Luchtverkeersleiding Nederland viert Wind & Waterdicht nieuwbouw Polaris Schiphol Oost
Nieuwsbericht 7 mei 2018: Start bouw nieuw trainings- en opleidingscentrum LVNL Schiphol-Oost
Nieuwsbericht 25 januari 2018: Nieuw opleidings- en trainingscentrum voor Luchtverkeersleiding Nederland

Ga terug