WINNAAR BOUWPRIJS 2017: Renovatie hoofdgebouw a.s.r.

7 februari 2017

De winnaars van De Nederlandse Bouwprijs 2017 zijn bekend en in de categorie gebouwen is de renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. in de prijzen gevallen.Het hoofdkantoor van a.s.r. is volledig gerenoveerd naar ontwerp van Team V Architectuur en het gebouw is met de renovatie enorm verduurzaamd. Het energielabel ging van G naar A++, het energieverbruik is met ruim vijftig procent gereduceerd. Kuijpers heeft, in een Bouwcombinatie met Archimedes – Ballast Nedam, een belangrijke bijdrage geleverd aan de renovatie van het 86.000 vierkante meter grote a.s.r.-gebouw.

Oordeel van de jury

De jury noemt het een sterke troef dat a.s.r. heeft gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw elders in de stad. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. “Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt.”

De Nederlandse Bouwprijs

Deze prijs is een initiatief van de Stichting De Nederlandse Bouwprijs en wordt sinds 1991 elke twee jaar uitgereikt. Het doel van de stichting is het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw én het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland. Voor deze editie waren er 100 inzendingen.

Ga terug