Apotheek met twee medewerkers

Controlled Environments

Facility Life Cycle

Omdat we multidisciplinair werken, kunnen klanten ons benaderen voor één discipline – bijvoorbeeld luchtbehandeling in een cleanroom – maar ook voor de totale faciliteit, inclusief vergunningen en procesapparatuur. In het laatste geval heeft de klant het voordeel van één betrokken aanspreekpunt voor het totale proces. Het liefst nemen wij de complete verantwoordelijkheid voor de facility lifecycle en ondersteunen wij de klant in het compliant zijn met de geldende wet- en regelgeving. Onze dienstverlening strekt zich dan ook uit over de gehele cyclus:

Our Services for your

complete Facility Life Cycle

Stap 1:

Consultancy & advies

In de haalbaarheidsfase moet onderzocht worden of een project voldoende draagvlak heeft. Onze specialisten voeren objectieve haalbaarheidsstudies uit en definiëren de uitgangspunten en een programma van eisen. Die vormen een belangrijke basis voor een conceptual design. Onze uitgebreide kennis van en ervaring met wet- en regelgeving en de opbouw van normen, helpen ons klanten optimaal te adviseren. Zo krijgen ze soms niet wat ze vragen, maar wel precies wat ze nodig hebben.

We hanteren daarbij de aanpak project follows proces: de toegevoegde waarde zit in het doorgronden van het proces van de klant en de vertaalslag naar een perfect aansluitende controlled environment. Ook kunnen wij op gebied van consultancy ondersteuning bieden op kwaliteitscontrole (QC) en kwaliteitsborging(QA) door middel van Kuijpers Quality Services

De basis van een goed ontwerp is het goed doorgronden van de processen die in de ruimte plaatsvinden. Enerzijds ter waarborging van de richt- en regelgevingselementen en anderzijds ter vertaalslag van de ruimtelijke elementen. O.a. de invulling van de ruimte is bepalend voor het financiële plaatje van het project. Kuijpers heeft veel ervaring om hierbij te adviseren, zodat klanten tot de voor hen meest optimale keuzes komen.

We onderscheiden ons met de expertise, kennis en ervaring in deze belangrijke eerste fase. Wij geloven in first time right, waardoor het team direct kan aanvangen met de volgende stap en we een kortere doorlooptijd van het project realiseren.

Stap 2:

Design & build

Als de haalbaarheid is aangetoond en men een project wil realiseren, komen we in de fase van design & build-dienstverlening. Omdat de benodigde normen en eisen niet voor elke controlled environment gelijk zijn, stemmen we elk voorstel en ontwerp specifiek af op de wensen en eisen van de klant. Zijn het functioneel design en het detail design goed, compleet en compliant? Dan kunnen over tot de realisatie.

Door onze kennisontwikkeling en ervaring op het gebied van controlled environments en total lifecycle services kunnen wij:
· de total investment cost reduceren;
· de doorlooptijd verkorten;
· ontwerpen op budget.

Naast het ontwerpen en bouwen van controlled environments voor contamination control, besteden onze experts veel aandacht aan commissioning en kwalificatie. Kuijpers ontwerpt en bouwt volgens de Good Engineering Practices (GEP) van de ISPE. Deze methode van ontwerpen en bouwen garandeert Quality by design en resulteert in het gedocumenteerd en gekwalificeerd opleveren van controlled environments waarin de processen van de klant zodanig kunnen worden uitgevoerd dat deze voldoen aan wet- en regelgeving. Juist vanwege de complexiteit van onze werken beperkt commissioning zich niet tot het moment van opleveren, maar voeren we tijdens het gehele proces controles uit.

Kuijpers adviseert, ontwerpt en bouwt op basis van:
· IPSE 2001-2007
· GMP en GMP-z
· NEN-EN-ISO-14644
· NEN-EN-ISO 14698
· EU Guideline 2009/41: Contained use of GMO’s
· EHEDG-richtlijnen
· WIP-richtlijnen
· VCCN-richtlijnen

Stap 3:

Maintenance & exploitatie

Als een goed werkende installatie of faciliteit is opgeleverd, ondersteunen we onze klanten bij de instandhouding van de controlled environment met onderhoud- en exploitatiediensten. Hierbij staat compliancy voorop.

Overkoepelende stap: compliance

Een controlled environment bouw je niet voor niets en iedere markt heeft specifieke regels en richtlijnen. Bijna altijd zijn onze opdrachtgevers daarbij onderhevig aan inspectie. Daarom is het essentieel dat zij aantoonbaar goed functioneren op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

De specialisten van Kuijpers kennen de regelgeving, eisen en normen niet alleen, maar begrijpen ze ook. Daardoor kunnen we klanten goed ondersteunen om tijdens de gehele levenscyclus de compliance-status te demonstreren en bewijzen. We verzorgen alle documentatie die nodig is om bij de inspectie aan te tonen dat alles klopt. Uiteraard zorgen we er ook voor dat deze documentatie voortdurend up to date is. 

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Marjolein.

Marjolein Rijpkema Adjunct Directeur

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details