Inbedrijfsteller

Digitale intelligentie

Gebouwautomatisering

Alles wordt SMART. Ook de gebouwen waarin we leren, werken en beleven. Daarom neemt gebouwautomatisering een steeds belangrijkere rol in bij onze klanten en in onze eigen gebouwen. We gaan hierbij verder dan de gebruikelijke meet- en regeltechniek. Dat doen we door vergaande integratie van de klimaatinstallaties, elektrotechnische installaties en de technische netwerkarchitectuur.

We maken gebruik van de laatste technologische ontwikkelingen zoals Internet-of-Things om slimme gebouwen te realiseren die de gebruiker daadwerkelijk ondersteunen bij het uitvoeren van zijn of haar activiteiten: zogenaamde SmartBuildings.

Met het recent geïntroduceerde SmartBuilding Ready concept kunnen we jouw gebouw voorbereiden op de toekomst zonder dat daarvoor tijdens de realisatiefase al direct geïnvesteerd hoeft te worden. 

De automatisering als verbindende factor krijgt daardoor een steeds belangrijker aandeel én wordt steeds complexer. Tegelijkertijd is diezelfde automatisering cruciaal voor de goede werking van het gebouw als geheel. Kuijpers heeft de specialistische kennis in huis om de gebouwautomatisering voor jouw project volledig in eigen beheer te realiseren en op alle vlakken te onderhouden.

Hoofdrol voor systeemarchitect

De functionaliteit voor de gebruiker staat voorop. Daarom is in onze projecten een belangrijke rol weggelegd voor de systeemarchitect. Die zorgt ervoor dat alle technische systemen in het gebouw optimaal samenwerken. Om systemen integraal en optimaal te kunnen laten werken heb je ook proceskennis nodig en die hebben we gelukkig in eigen huis! Van klimaatsysteem tot luchtbehandeling en van elektrotechniek tot beveiliging. Beschikbare data uit de verschillende systemen koppelen we aan elkaar en zetten deze om in bruikbare informatie. Zo helpen we bijvoorbeeld bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en kostenbeheersing.

Veiligheid voorop

Waar steeds meer systemen in een gebouw aan het internet gekoppeld worden, nemen ook de veiligheidsrisico’s toe. Om deze te minimaliseren, is beveiliging van groot belang. We maken hiervoor gebruik van een SmartCluster met beveiligde VPN-verbindingen. Met die oplossing krijgen onbevoegden geen toegang tot jouw installaties. Wij kunnen dit SmartCluster geheel op maat voor je inrichten. Veilig en goed.

De scope van gebouwautomatisering:

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Egbert.

Egbert Kroon Technisch directeur

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details