Scroll verder
Duurzaamheid
Een collectieve energievoorziening kan als duurzame oplossing interessant zijn voor bijvoorbeeld een ziekenhuisomgeving, campus, museum– of zorgcomplex, maar ook voor panden van verschillende organisaties in elkaars nabijheid. In plaats van koelen of verwarmen per pand, levert deze gebiedsgebonden aanpak je direct (schaal)voordeel op. Daarnaast kunnen jouw gebouwen door middel van WKO hun warmte- en koudeoverschot delen, met grote energiebesparing als gevolg. Kuijpers heeft – zowel boven- als ondergronds – alle technische vakkennis in huis om je hierin te begeleiden.
Je bent bij ons in goede handen vanaf de indicatie- en conceptfase tot en met de definitieve uitwerking en het beheer van jouw collectieve energievoorziening. Hierin zijn ook de inzichten die we opdoen met monitoring van toegevoegde waarde: zo kunnen we vooraf doorgronden wat mogelijke implicaties zijn bij meerdere energievragers in jouw gebied. Van daaruit kan Kuijpers je goed onderbouwd informeren en adviseren over jouw specifieke situatie. In de beheerfase is er extra zorg en aandacht voor de prestaties van jouw collectieve systeem, zodat jouw installaties het beloofde rendement en resultaat ook behalen.
Onze experts voelen haarfijn aan welke technieken een rol spelen in een collectief energiesysteem en wat belangrijk is voor het maken van goede koppelingen en besturing. We hebben veel ervaring met complex projectmanagement voor bodemenergie, warmtepomptechniek en energie uit oppervlaktewater. Indien gewenst kunnen we je ook ondersteunen bij vergunnings- en wetgevingstrajecten.
Eerder gingen onder meer Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus u voor: ontdek hoe het museum en de kassen – op vierhonderd meter afstand – gebruikmaken van elkaars restwarmte en koude-overschot. Benieuwd of we jou van dienst kunnen zijn met collectieve energie? Neem gerust eens contact op!