Engineer

Duurzaamheid

Comfort in Zicht

In dynamische gebouwen als musea, ziekenhuizen, universiteiten en grote kantoorpanden is een goed binnenklimaat van onschatbare waarde. Met Comfort in Zicht helpt Kuijpers je zaken als luchtvochtigheid, temperatuur, licht en ventilatie uiterst nauwkeurig te conditioneren. Daarmee beschik je 24/7 over een comfortabele, gezonde, aantrekkelijke en duurzame omgeving.

Over Comfort in Zicht

Met Comfort in Zicht bieden we je via een app of online dashbord 24/7 inzicht in jouw ruimtecondities. Deze dienstverlening is van grote toegevoegde waarde als jouw klimaat uiterst nauwkeurig geconditioneerd moet worden, zoals in musea of ziekenhuizen. Kuijpers zet de (moeilijk toegankelijke) data uit het gebouwbeheersysteem voor je om in bruikbare informatie en concrete rapportages. Zo krijg je niet alleen een helder inzicht in temperatuur of relatieve vochtigheid, maar ook meer grip op het functioneren en de prestaties van jouw installatie. Daarnaast kun je bij onder meer bruikleengevers en overheden aantonen dat jouw klimaat stabiel is en dat de installaties voldoen aan alle wet- en regelgeving.

Onze aanpak

Om het klimaat binnen jouw gebouw – of zelfs binnen afzonderlijke ruimtes – te bewaken, zet Kuijpers in op datagestuurde dienstverlening. Onze energieconsultants monitoren jouw installaties op afstand: ze toetsen de prestaties, controleren of je binnen de gestelde grenswaarden blijft en vertalen moeilijk toegankelijke data voor je in bruikbare informatie. Indien gewenst kunnen ze actief bijsturen en borgen dat jouw installaties op lange termijn optimaal functioneren.

Afhankelijk van je behoefte en de omvang en complexiteit van jouw installaties kun je kiezen voor een basisvariant van Comfort in Zicht of voor actief monitoring:

  • In het basispakket verzamelen we data en zetten die middels een rapportage om naar waardevolle, begrijpelijke informatie. Indien gewenst kun je zelf acties verbinden aan deze data-analyse.
  • Aanvullend op de diensten uit het basispakket wordt jouw installatie bij actief monitoring 24/7 gecontroleerd op correct, stabiel en energiezuinig functioneren. We zetten datagedreven beheer, slimme algoritmes en de specialistische kennis van onze energieconsultants in om afwijkingen te signaleren, jouw klimaatinstallatie bij te sturen en zo continu te optimaliseren.

Meer weten?

We leggen je graag persoonlijk uit hoe we je van dienst kunnen zijn. Neem gerust eens contact met ons op!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details