Duurzaamheid

Energie in Zicht

Ruim 1.000 bedrijven uit 40 sectoren werken aan energiebesparing en CO2-reductie voor 2030. Wellicht wordt ook van jouw organisatie verwacht om – naast de verplichte EED Energie-audit – aan de slag te gaan met energiemanagement. Kuijpers helpt je daar graag bij. Met Energie in Zicht heb je 24/7 inzicht in de condities van jouw klimaatinstallatie. Dit helpt je fors te besparen op energie én op kosten.

Optimaal instellen

Als er na oplevering onvoldoende aandacht is voor jouw installaties, leidt dat tot degradatie van prestaties. Zo blijkt uit onderzoek van Energieonderzoek Centrum Nederland dat ongeveer 70 procent van de klimaatinstallaties niet optimaal is ingesteld. Met energiemanagementsysteem Energie in Zicht kun je direct zien of dat ook voor jouw installaties geldt en waar mogelijke besparing te behalen valt.

Concrete aanpassingen

Een onderdeel van Energie in Zicht is het Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS). Met slimme meters controleren we eerst voor je of de installaties functioneren volgens de ontwerpuitgangspunten en of er verbeteringen mogelijk zijn. Aan de hand daarvan kunnen we jouw klimaatinstallatie preciezer instellen en concrete aanpassingen doorvoeren die leiden tot energie- én kostenbesparingen.

Energiebesparing in beeld

Indien gewenst zetten we de (moeilijk toegankelijke) data uit jouw gebouwbeheersysteem om in bruikbare informatie. Zo kun je bijvoorbeeld via narrowcasting (het delen van informatie via beeldschermen) aan bezoekers en gebruikers van jouw gebouw laten zien wat de duurzame prestaties van jouw klimaatinstallaties betekenen voor jouw organisatie en voor jouw omgeving.

Bedrijfstakken waarvoor EBS een verplichte maatregel is:

  • Gezondheidszorg en welzijnszorginstellingen
  • Kantoren
  • Onderwijsinstellingen
  • Mobiliteitsbranche
  • Sport- en recreatiebranche
  • Hotels en restaurants
  • Tankstations en autowasinrichtingen
  • Detailhandel

Neem contact met ons op

Zet nu de eerste stap! Welk energiemanagementsysteem voor jouw organisatie geschikt is, hangt af van de grootte van jouw gebouw en de hoogte van het energieverbruik. We vertellen je hier graag meer over. Wil je meer informatie over Energie in Zicht of heb je behoefte aan een persoonlijke afspraak?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details