Jaap van Schijndel en Fred de Langen

Duurzaamheid

Energiemonitoring

Wil je energie besparen zonder in te leveren op een behaaglijk binnenklimaat? Kies dan voor Kuijpers Energiemonitoring. Door jouw installaties in de gaten te houden, bieden we je continu inzicht in je verbruik. Ook passen we je installaties aan om ze nog energiezuiniger te laten werken. En zorgen we ervoor dat het binnen comfortabel genoeg blijft voor je medewerkers, gasten of bezoekers. Tot slot bieden we ook garantie op energiebesparing. Zo werk jij aan een duurzame werkomgeving die niet alleen goed is voor de mens maar ook voor de planeet.

Data is álles

Bij Kuijpers Energiemonitoring draait alles om inzicht in jouw verbruiksdata. Ons energiemonitoringsysteem meet het verbruik van de hoofdmeter en – elk kwartier – de prestaties van de installaties. Zoals die van de cv-installatie, de warmtepomp, de luchtbehandelingskast, de WKO en alle andere gebouwgebonden systemen. Zo krijg je zicht op je totale (piek)verbruik en de rol die de afzonderlijke installaties daarbij spelen. Met deze ‘harde cijfers’ kun je doelen stellen om je verbruik terug te dringen. Of je CO2-uitstoot te verminderen. Want meten is weten. Wij voegen daar ‘analyseren’ en ‘uitvoeren’ aan toe om je te helpen je doelen te behalen. Zo laat je je data in jouw voordeel werken.

Pluspunt 1:

Optimaal comfort op de meest energie-efficiënte manier

Met Kuijpers Energiemonitoring bereik je het meest optimale comfort op de meest energie-efficiënte manier. Dat komt omdat we niet alleen naar de afzonderlijke installaties kijken, maar juist ook naar de interactie tussen systemen onderling. We passen ze daarom op elkaar aan zodat ze elkaar niet in de weg zitten. Maar elkaar qua verbruik en comfort juist versterken.

Pluspunt 2:

Altijd inzicht in verbruik

Alle data rond prestaties, uitstoot en vermogens van je installaties verwerken we in een visueel overzichtelijk dashboard. Dit kun je op elk moment van de dag online inzien. Het dashboard biedt met grafieken en diagrammen in één oogopslag inzicht in wat je installaties en systemen ‘doen’. Weken, maanden of jaren terugkijken kan ook. Dat is waardevol, bijvoorbeeld om trends te ontdekken en erop te anticiperen. Ook die trendanalyse nemen we graag van je over.

Pluspunt 3:

Conform wettelijke verplichting

Als Kuijpers Energiemonitoring jouw installaties en verbruik monitort, voldoe je meteen aan de wet. Die verplicht veel sectoren sinds 2018 om hun gas- en elektriciteitsverbruik in de gaten te houden. Vanaf 2026 komt daar de plicht voor het monitoren van de gebouwinstallaties bij.

De kracht van Kuijpers

Het monitoren van alle installaties is een ijzersterke basis om zuinig met energie om te gaan. Maar monitoren alléén levert geen besparing op. Daar is ook het uitvoeren van de slimme optimalisaties voor nodig. Bij Kuijpers zorgen we daar zelf voor, met eigen technici en specialisten. Van gebouwautomatiseerders tot engineers. En van servicemonteurs tot softwarespecialisten. Dat is de kracht van Kuijpers.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Cliff.

Jaap van Schijndel en Fred de Langen

Kuijpers en Surplus: hart voor techniek, hart voor de zorg

Kleine aanpassingen kunnen leiden tot forse energiebesparing. Maar 60.000 kuub gas per jaar? Dat had Fred de Langen, teammanager vastgoed van Surplus, niet durven dromen. 

Lees meer
Referentie
David Al Juma, Sabine de Bijl en Patrick Otte bij Next installaties

‘Zo houden we de duurzame prestaties van Next op peil’

Wie zijn gebouw zorgeloos wil verduurzamen, kan dit doen met de Next van Kuijpers Ecopartners. Deze geprefabriceerde energieopwekkingsinstallatie staat in één dag bij de klant.

Lees meer
Artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details