Twee medewerkers bij Gebouw vol Energie

Duurzaamheid

Energie kompas

Op weg naar 2030 verdiepen steeds meer organisaties zich in de mogelijkheden om gebouwen en installaties toekomstbestendig te verduurzamen. Maar met al die opties is het soms lastig te bepalen welk energieconcept het best past bij jouw specifieke situatie. Het Energie Kompas van Kuijpers bied je helder inzicht en objectief advies: een belangrijke stap op jouw route naar duurzaamheid.

Warmtepompen, warmte-koudeopslag, zonne-energie … om jouw gebouw te verwarmen en te koelen heb je tal van opties. Het Energie Kompas is een objectief advies dat de vele technische mogelijkheden voor je terugbrengt tot een compacte set van doorgaans drie – bij jou passende – energieconcepten. Dit zijn combinaties van opwekkingstechnieken en afgiftesystemen toegespitst op onder meer jouw pand, locatie, verbruik en wensen. Het Energie Kompas geeft je zo een duidelijk overzicht van optimale technische oplossingen.

Onze aanpak

Nadat we samen met je de relevante informatie in kaart hebben gebracht en de huidige opwekkings- en afgifte-installaties hebben bekeken, komen we tot een beknopt programma van eisen die jou wensen en grenzen aangeeft. Aan de hand van deze informatie kunnen we bepalen wat bij jou passende scenario’s zijn voor energieopwekking en -afgifte. In het Energie Kompas presenteren we vervolgens:

  • een beknopte technische omschrijving van de geselecteerde scenario’s;
  • een indicatie van investeringskosten;
  • de voor- en nadelen met betrekking tot realisatie, comfort en gebruikservaring van eindgebruikers;
  • een indicatie van levensduurkosten op het gebied van energie, onderhoud, monitoring en beheer;
  • het (mogelijke) effect van subsidie- en stimuleringsregelingen.

Deze rapportage lichten we persoonlijk aan je toe. Zo kun je goed onderbouwd een keuze maken voor de toekomst.

Waarom het Energie Kompas?

Er zijn verschillende energiescans en checklists beschikbaar die prima zijn voor snelle besparingen. Gaat het om herziening van middelgrote complexe installaties bij bijvoorbeeld het einde van de levensduur of een grote renovatie? Dan geven standaardlijsten vaak een onvolledige momentopname. Daarom ligt onze focus in het Energie Kompas op de lange termijn: hoe verhouden jouw wensen zich tot de totale levensduur van jouw installaties, investeringskosten, gebruikerscomfort en CO2-uitstoot? En welk objectief advies past daar het best bij? Door onze uitgebreide kennis en ervaring in het ontwerpen, realiseren en duurzaam onderhouden van installaties, voelen de energieconsultants van Kuijpers haarfijn aan welke oplossingen voor jouw situatie passend zijn en welke niet.

Ron Lemmen, consultant Kuijpers

“Door veranderende wetgeving of het eigen energiebeleid willen organisaties vaak wel verduurzamen, maar regelmatig spreek ik facilitair managers en gebouweigenaren die door de bomen het bos niet meer zien. Het Energie Kompas geeft hen richting op weg naar een goede keuze.” 

Mogelijke vervolgstappen

Afhankelijk van het gekozen concept kan Kuijpers je na het advies verder ondersteunen bij ontwerp, realisatie, beheer, monitoring en in sommige gevallen ook exploitatie van het concept. Dat de door ons geadviseerde oplossing ook goed past en functioneert in jouw omgeving, garanderen we in een prestatiecontract. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over het Energie Kompas of heb je behoefte aan een persoonlijke afspraak? We vertellen je er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details