Gemeente Borsele

Duurzaamheid

Energielabel C kantoren in 2023 – Een verplichting met kansen

Een energielabel laat de energieprestatie van jouw gebouw zien en maakt inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht. Kuijpers ondersteunt je graag met een opname of update van jouw energielabel.

Afhankelijk van de besparingsmogelijkheden loopt de labelklasse voor utiliteitsbouw van G tot en met A++++. De hoogte wordt onder meer bepaald door het bouwjaar, de isolatie en gebruikersfunctie van jouw pand en door de installaties. Hoe hoger jouw energielabel, hoe beter je voldoet aan jouw groene duurzaamheidsambities. Daarnaast verbetert een goed label de waarde van jouw vastgoed. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig; vergeet niet deze op tijd te vernieuwen.

Jouw energielabel-verplichting

Om bij te dragen aan verlaging van de CO2-uitstoot zoals opgenomen in het Klimaatakkoord, moet jouw kantoorgebouw vanaf 2023 verplicht zijn voorzien van minimaal energielabel C. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet jouw gebouw niet aan deze eisen, dan mag je het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. In het Klimaatakkoord is zelfs de ambitie opgenomen dat dit in 2030 energielabel A moet zijn. Voor gebouwen met een minimale grootte van 50 men/of een overheids- of publieksfunctie is een energielabel altijd verplicht, maar er is een aantal situaties waarin een energielabel niet verplicht is. Met behulp van onderstaand stroomschema zie je snel of deze uitzondering ook voor jouw organisatie geldt:

Onze aanpak: kansen benutten met Kuijpers

Je kunt Kuijpers inschakelen om het energielabel voor jouw gebouw(en) op te stellen. Door middel van een vooronderzoek vormen we een beeld van de bouwkundige en installatietechnische componenten. Vervolgens doen we een opname op jouw locatie, waarbij specificaties en ontbrekende gegevens nader worden bekeken. Ook controleren we alle gegevens op juistheid. Uit deze input realiseren onze energieconsultants een heldere energie-index voor je, wordt een label aan jouw pand verbonden en wordt deze afgemeld bij de juiste instanties.

Door je ook meteen inzicht te bieden in aanvullende besparingsmaatregelen, gaan wij in onze aanpak bewust verder dan alleen de verplichte opname en afmelding van jouw label. Zo biedt het verplichte energielabel je als gebouweigenaar niet alleen een waardevol inzicht in de status van jouw vastgoed, maar ook een kans om jouw duurzaamheidsambities op weg naar 2030 en verder scherp te krijgen en bijtijds te behalen.

Energielabel zoeken

Je kunt op basis van jouw postcode altijd controleren of er al een energielabel voor jouw gebouw beschikbaar is. Dit kan via de openbare database op de website www.ep-online.nl

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Jaap.

Jaap van Schijndel Sales manager

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details