Interieur TU Delft Pulse

Duurzaamheid

Exploitatie duurzame energievoorziening

De overgang naar een duurzame energievoorziening is voor veel organisaties groot en complex. Onze specialisten helpen je graag zorgeloos verduurzamen en begeleiden je bij alle vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Dat betekent concreet dat we je niet alleen ondersteunen op het gebied van wettelijke verplichtingen, advies en ontwerp, maar dat we ook de expertise in huis hebben om installaties voor je te realiseren, onderhouden, beheren en zelfs exploiteren.

Onze aanpak bij realisatie en instandhouding

Kuijpers is expert op het gebied van duurzame energieopwekkingsinstallaties binnen de utiliteit. Het liefst denken onze experts al in de voorbereidingsfase mee over duurzame oplossingen. Door in deze fase kwaliteit, maakbaarheid en haalbaarheid centraal te stellen, krijg je een plan dat precies bij jouw organisatie past en reduceren we kosten in de realisatie- en onderhoudsfase. Hierbij is ook onze connectie met monitoring enorm waardevol: door data-gedreven ontwerp komen we tot efficiëntere, kostenbesparende en langtermijn oplossingen.

Voor de realisatie van jouw duurzame energievoorziening leggen we gezamenlijk KPI’s vast: zowel op het gebied van techniek als klanttevredenheid en comfort. Daarom is na oplevering ook instandhouding een belangrijk onderdeel van ons dienstenpakket. Aan de hand van een meerjaren-onderhoudsplanning en prestatiecontract blijven we jouw installatie scherp in de gaten houden zodat deze optimaal blijft functioneren en de gebruikers van jouw gebouw optimaal comfort ervaren. Via een concrete rapportage is in één oogopslag duidelijk wat de status van elke KPI is. Een aanpak die voor zowel jou als ons de praktische bruikbaarheid en controleerbaarheid combineert.

Standaardisatie

Kuijpers kan een deel van een complexe installatie prefab realiseren. Dat we op deze manier een deel van onze werkzaamheden standaardiseren, leidt tot minder faalkosten, schaalvoordeel, efficiëntere verdeling van arbeid en een afname van (proces)fouten. Ook biedt het voordeel bij de uitvoer van onderhoud en beheer.

Geef zorg uit handen met exploitatie van jouw energievoorziening

In aanvulling op realisatie en instandhouding kan het interessant zijn om jouw energiecentrale volledig door ons te laten overnemen en te exploiteren. Gezamenlijk nemen we door wat jouw mogelijkheden zijn. Door risicodragend te investeren nemen we alle zorg over op het gebied van onderhoud, beheer en storingsafhandeling van je over en krijg je warmte en/of koude als dienst. Afhankelijk van onze gezamenlijke afspraken staan wij daarmee tot zelfs 30 jaar garant voor een goedwerkende installatie, monitoring en optimalisatie.

Je kunt dus onder meer bij ons terecht voor complete instandhouding van duurzame energievoorzieningen, het beheer van energiecentrales, energie-inkoop en -levering en WKO-onderhoud.

Meer weten?

Wil je meer informatie over warmte en koude als dienst of heb je behoefte aan een persoonlijke afspraak? We vertellen je er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details