Interieur Hermitage

Duurzaamheid

Gasloos ondernemen

Bij het verduurzamen van de energievoorziening voor gebouwen werd de afgelopen decennia nauwelijks stilgestaan. Nu de Nederlandse overheid de Groningse gaswinning verder afbouwt en branchevereniging UNETO-VNI de ambitie heeft uitgesproken om vanaf 2023 geen cv-ketels meer te plaatsen, is de tijd rijp om uw vastgoed echt te verduurzamen. Kuijpers neemt je graag mee op weg naar gasloos ondernemen.

Waar te beginnen in de overgang naar duurzame energie? Dat vraagstuk is groot en complex. Om een visie te ontwikkelen over hoe je de energievoorziening het best kunt verduurzamen, zul je – al dan niet met hulp van Kuijpers – eerst jouw huidige energieverbruik in kaart moeten brengen. Vervolgens kun je jouw mogelijkheden inventariseren en de uitvoering in gang zetten. Kuijpers ondersteunt je in dit gehele proces.

Gasloos ondernemen in drie stappen: 

  • 1. Inzicht

Zonder inzicht geen goede oplossing. Wat is de totale energiebehoefte en het piekvermogen van het gebouw? Waar zit nog verspilling van energie? Welke energiebesparende maatregelen kun je treffen? Treedt er gelijktijdigheid op in de warmte-en koudevraag? Welke  mogelijkheden zijn er om energie uit te wisselen? Met hulp van Kuijpers vergaar je niet alleen waardevolle antwoorden op deze vragen, maar krijg je ook inzicht in de werking van jouw installatie. Als we knelpunten herkennen en jouw installatie daarop aanpassen, bespaar je al de nodige energie.

  • 2. Inventarisatie

Met de opgedane kennis kun je de mogelijkheden op het gebied van verduurzaming inventariseren. Want als het aankomt op investeringskosten, leveringsbetrouwbaarheid, beheer, onderhoud en verwachte levensduur, welk duurzaam alternatief past dan het best bij jouw organisatie? En kies je voor één alternatief of voor een mix?

  • 3. Uitvoering

Als je nu al inventariseert, keuzes maakt en budgetten reserveert, kun je de overgang naar duurzame energie gecontroleerd laten verlopen. Maar wat zijn de komende jaren de benodigde investeringen en wanneer kan jouw energievoorziening het beste worden aangepast? Kuijpers adviseert je precies welke onderdelen direct vervangen kunnen worden en waarmee je gerust kunt wachten tot een natuurlijk moment van jouw vastgoedonderhoud. Daarnaast ondersteunen we je bij het terugdringen van jouw energieverbruik, het opwekken van duurzame energie en de reductie van fossiele brandstoffen binnen jouw bedrijf.

Wat maakt dit een échte Kuijpers-oplossing?

Kuijpers heeft enorm veel kennis en ervaring in de focusmarkten life sciences, high tech, maatschappelijk vastgoed, gezondheidszorg | Care en datacenters. Door deze focus kennen we onze klanten en hun specifieke processen uitermate goed. We kijken dus niet zozeer naar een duurzame energievoorziening, maar naar dé duurzame energievoorziening die naadloos aansluit op de behoeften van jou en jouw eindgebruiker. Daarnaast hebben we specialisten in dienst die niet alleen dicht bij je als klant willen werken, maar ook alles van toekomstbestendige techniek willen weten. Dankzij hen weet je precies welke technieken – nu en in de toekomst – goed aansluiten op jouw proces.

Meer weten?

Sta je aan de vooravond van nieuwbouw of grootschalige renovatie, dan vraag jij je vast af welke mogelijkheden er zijn om te  verduurzamen en wat dit betekent voor jouw gebouw. Neem gerust contact met ons op: de specialisten van Kuijpers maken de mogelijkheden graag voor je inzichtelijk.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details