John van den Boom

Duurzaamheid

Subsidiebegeleiding

Door het Klimaatakkoord en de energietransitie staat Nederland aan de vooravond van een duurzame transformatie van de gebouwde omgeving. Een hele opgave waarvoor ook jouw organisatie wellicht verantwoording draagt. Om jouw duurzaamheidsambitie dichterbij te brengen zijn er maar liefst 3.000 subsidieregelingen, afkomstig van regionale, nationale en Europese overheden. Maar welke daarvan is van toepassing op jouw organisatie? Ontdek het eenvoudig met subsidiebegeleiding van Kuijpers.

De 3.000 subsidieregelingen die op dit moment lopen hebben elk hun eigen voorwaarden, deadlines en procedures. Dat maakt het uitpluizen en aanvragen van een passende subsidie voor veel organisaties een tijdrovende klus, die ten koste gaat van de eigen kerntaken. In samenwerking met subsidiespecialist Van Draeckeburgh neemt Kuijpers dit werk graag voor je uit handen. Wij regelen de aanvraag, afwikkeling en uitbetaling voor u.

Onze aanpak in drie stappen

Met onderstaande stappen verzorgen wij jouw subsidie, vanaf aanvraag tot en met de financiële afhandeling:

  • 1. Onderzoek

Het eerste onderzoek voeren wij geheel vrijblijvend voor je uit. Op basis van globale gegevens wordt een scan uitgevoerd die aangeeft of jouw project in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Wordt een veelbelovende regeling gevonden, dan ontvang je onze aanbieding voor de subsidieverwerving.

  • 2. Aanvraag

In de volgende stap werken we samen met je naar de aanvraag toe. Ook wordt gekeken naar mogelijke alternatieven om een subsidieoptimalisatie te realiseren. Hiervoor sluiten wij graag aan bij jouw bouwteamvergadering of ontwerpsessies. Voor een aanvraag conform alle geldende richtlijnen verzorgen wij de juiste documenten, een gedegen onderbouwing en de aanvraag zelf.

  • 3. Verantwoording

Als subsidie wordt gegund is het essentieel dat je de juiste bewijslast en verantwoording opstart. Hiervoor moet je een goede projectadministratie bijhouden en verschillende documenten overhandigen. Aan de hand van praktische handleidingen laten wij je precies zien hoe dat moet. Daarnaast moet de subsidieverstrekker worden geïnformeerd over eventuele wijzigingen in het project. Wij verzorgen deze informatie-uitwisseling voor je en onderhouden daarom ook na gunning van jouw subsidie nog regelmatig contact. Samen met jou halen wij zo het meest uit de gegunde subsidie(s).

De voordelen van goede subsidiebegeleiding

Als het gaat om subsidieaanvragen telt ervaring, focus en kennis. Van Draeckeburgh is specialist op het gebied van subsidies en Kuijpers heeft alle benodigde technische kennis en ervaring. Die waardevolle combinatie zorgt ervoor dat wij haarfijn aanvoelen welke subsidies passen bij jouw specifieke situatie, zonder daarbij zaken over het hoofd te zien of fouten te maken in de aanvraag. Op dit moment hebben wij bij subsidieaanvragen een slagingskans van maar liefst 96 procent. Daarbij weten wij alles uit subsidieregelingen te halen. Door een aanvraag optimaal te formuleren, net iets anders in te dienen of stimuleringsmogelijkheden slim te combineren, levert je dat een aanzienlijk extra voordeel op.

No cure, no pay

Om financiële ruimte te creëren voor jouw duurzaamheidsambitie, mag je vertrouwen op onze inzet. We onderstrepen dat graag met onze aanpak op no cure, no pay-basis: dit houdt in dat wij slechts kosten in rekening brengen als er door onze dienstverlening daadwerkelijk subsidies aan je worden toegekend door de subsidieverstrekker.

“Voor verschillende maatregelen en renovaties is het mogelijk om subsidieregelingen te combineren. Voor het behalen van drie energielabelsprongen is bijvoorbeeld een netto subsidie van €25,- per m² mogelijk. Wanneer een klant vervolgens ook een BREAAM-ambitie heeft is er wederom €35,- per m² aan netto subsidie verkrijgbaar.”  – Van Draeckeburgh subsidies

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Jaap.

Jaap van Schijndel Sales manager

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details