Meldkamer MUCM

Security

Security management

Wanneer jouw pand is uitgerust met meerdere soorten beveiligingssystemen zoals camerabewaking, inbraakalarmen of toegangscontrole betekent dit vaak meerdere systemen van verschillende leveranciers om deze te bedienen. Het kan erg tijdrovend en ingewikkeld zijn om al deze systemen los van elkaar te beheren. Een security management systeem biedt hier echter een oplossing voor. Met een security management systeem (SMS) kunnen verschillende beveiligingssystemen met elkaar worden gekoppeld en centraal vanuit één applicatie worden bediend, wel zo handig!

Voordelen van een security management systeem

Het gebruik van een security management systeem biedt een aantal voordelen. Zoals eerder genoemd biedt het bovenal gebruiksgemak doordat alles binnen één omgeving kan worden beheerd. Hierdoor is slechts kennis van één systeem nodig, in plaats van meerdere afzonderlijke systemen.

Doordat verschillende systemen met elkaar worden gekoppeld en communiceren, worden deze ook steeds intelligenter en effectiever. Zo kun je bij een inbraak sneller ingrijpen, verminder je het aantal loze alarmmeldingen en bespaar je daarmee op de kosten voor opvolging van deze meldingen.

Physical security information system – PSIM

Kuijpers maakt veel gebruik van een physical security information system (PSIM). Deze integreert alle beveiliging gerelateerde systemen van een gebouw in één intuïtieve interface. Dit systeem kan worden onderverdeeld in drie hoofddomeinen, namelijk safety-, security- en comfort-management.

Safety = Alarmsystemen, ontruimingsinstallatiesbrandmeldsystemen

Security = Camerabewakingtoegangscontroleinbraakdetectie

Comfort = Klimaatinstallaties zoals verwarming, ventilatie installaties, koeling

Bovenstaande zijn voorbeelden van installaties die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het ultieme doel hiervan is om de efficiëntie en beveiliging te verhogen, wat automatisch zorgt voor lagere kosten.

Jouw beveiliging beheren vanuit één systeem?

Wil je niet langer al jouw beveiliging vanuit meerdere systemen hoeven te beheren? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van een security management systeem binnen jouw organisatie. Onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijke toepassingen en voordelen die het je biedt. 

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Harold.

Harold Wijbrandts Directeur safety & security

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details