Service & exploitatie

Duurzame menukaart

“verduurzamen, het optimum zoeken tussen gebouw en installatie ”

Want alleen dan kunnen we een betere wereld doorgeven aan de volgende generatie. Als technologisch verduurzamer zijn we continu bezig om omgevingen gezonder, groener en slimmer te maken. De duurzame menukaart helpt ons hierbij. We krijgen bijna dagelijks de vraag:  “We willen én moeten verduurzamen, maar hoe en waar beginnen we?’’ Daarom klopte bijvoorbeeld gemeente Den Bosch in 2019 bij ons aan met de opdracht om 30 panden te verduurzamen. Collega’s Rick van Lith en Jeroen Brus waren betrokken bij dit project en vroegen zich af: ‘’Moeten we nou echt bij elk gebouw het wiel opnieuw uitvinden?’’ Zo is het idee voor de duurzame menukaart geboren.

Onze aanpak

Van duurzaam vraagstuk naar duurzame toekomstwaarde

Er speelt veel op dit moment: wettelijke verplichtingen, energielabels én CO2-reductie van 50% in 2030. Jij krijgt als klant één contactpersoon, die het je zo eenvoudig mogelijk maakt.  

De eerste stap: het achterhalen van de drijfveer. Waarom wil je verduurzamen? Zodra dat duidelijk is, presenteren we je aan de hand van vier fasen alle duurzame keuzes.

  1. De eerste fase is de quick-scan. Samen halen we de gebouwgegevens, behoeften en klachten op die er spelen
  2. Die gegevens vertalen we in  een uitgebreide duurzame menukaart. Dan is het aan jou om keuzes te maken. Welke maatregelen nemen we?
  3. Dan volgt de uitvoering. Onze mensen voeren de gekozen werkzaamheden uit.
  4. Ten slotte gaan onze monitoringsspecialisten aan de slag. Dit is een doorlopend proces, zodat we de installaties kunnen optimaliseren (en hierdoor kosten besparen).

Na het doorlopen van alle fases maken we een duurzaam meerjarenplan. Zo gaan we samen van een duurzaam vraagstuk naar duurzame toekomstwaarde. Het resultaat? We zien serieuze energiebesparingen, stijgingen in vastgoedwaarde én, het allerbelangrijkste: tevreden medewerkers en gebruikers.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Rick.


Relevante documenten

Duurzame menukaart

220384-Duurzame-Menukaart-V486Downloaden

Next

Kuijpers_info_NextDownloaden

Verduurzaming gemeente ’s Hertogenbosch

De gemeente ‘s-Hertogenbosch is in 2019 gestart met het verduurzamen van ruim honderd eigen gebouwen binnen haar gemeentegrenzen. 

Lees meer
Referentie
Opnames Kuijpers Talks

Gebouw vol Energie is officieel geopend!

Op vrijdag 26 mei 2023 hebben algemeen directeur Aukje Kuypers en voorzitter van Techniek Nederland, Doekle Terpstra, ons vernieuwde kantoorpand in ‘s-Hertogenbosch op een energieke wijze officieel geopend.

Lees meer
Event
Statenzaal Provincie Zuid-Holland

Verduurzaming Provincie Zuid-Holland

Om op het gebied van milieu, klimaat en de energietransitie het goede voorbeeld te geven, besloot de provincie Zuid-Holland om al de bouwdelen van het provinciehuis energieneutraal te maken. Met de duurzame renovatie van het hoofdgebouw is de start gemaakt.

Lees meer
Referentie

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details