Jan Harberink, Erika Verlouw en Jeroen Brus op het dak met zonnepanelen

Service & exploitatie

Duurzame menukaart

“verduurzamen, het optimum zoeken tussen gebouw en installatie ”. Want alleen dan kunnen we een betere wereld doorgeven aan de volgende generatie. Als technologisch verduurzamer zijn we continu bezig om omgevingen gezonder, groener en slimmer te maken. De duurzame menukaart helpt ons hierbij.

We krijgen bijna dagelijks de vraag:  “We willen én moeten verduurzamen, maar hoe en waar beginnen we?’’ Daarom klopte bijvoorbeeld gemeente Den Bosch in 2019 bij ons aan met de opdracht om 30 panden te verduurzamen. Collega’s Rick van Lith en Jeroen Brus waren betrokken bij dit project en vroegen zich af: ‘’Moeten we nou echt bij elk gebouw het wiel opnieuw uitvinden?’’ Zo is het idee voor de duurzame menukaart geboren.

Onze aanpak

Van duurzaam vraagstuk naar duurzame toekomstwaarde

Er speelt veel op dit moment: wettelijke verplichtingen, energielabels én CO2-reductie van 50% in 2030. Jij krijgt als klant één contactpersoon, die het je zo eenvoudig mogelijk maakt.  

De eerste stap: het achterhalen van de drijfveer. Waarom wil je verduurzamen? Zodra dat duidelijk is, presenteren we je aan de hand van vier fasen alle duurzame keuzes.

  1. De eerste fase is de quick-scan. Samen halen we de gebouwgegevens, behoeften en klachten op die er spelen
  2. Die gegevens vertalen we in  een uitgebreide duurzame menukaart. Dan is het aan jou om keuzes te maken. Welke maatregelen nemen we?
  3. Dan volgt de uitvoering. Onze mensen voeren de gekozen werkzaamheden uit.
  4. Ten slotte gaan onze monitoringsspecialisten aan de slag. Dit is een doorlopend proces, zodat we de installaties kunnen optimaliseren (en hierdoor kosten besparen).

Na het doorlopen van alle fases maken we een duurzaam meerjarenplan. Zo gaan we samen van een duurzaam vraagstuk naar duurzame toekomstwaarde. Het resultaat? We zien serieuze energiebesparingen, stijgingen in vastgoedwaarde én, het allerbelangrijkste: tevreden medewerkers en gebruikers.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Rick.

Rick van Lith Bedrijfsleider

Deze klanten gingen je voor

Peter den Brok en Guus Zaunbrecher

Novadic-Kentron: duurzame menukaart helpt bij verantwoorde keuzes

Je wil je gebouw verduurzamen. Maar waar begin je? Kuijpers ontwikkelde een hulpmiddel: de duurzame menukaart. Die geeft gebouweigenaren inzicht in hun mogelijkheden. Zodat ze daarna voor de meest geschikte (installatie)oplossing kunnen kiezen. Novadic-Kentron maakte daar gebruik van. “Op basis van de Kuijpers-menukaart maakten we keuzes die passen bij onze duurzaamheidswensen én bij onze investeringsruimte.”

Lees meer
Referentie
Jan Harberink, Erika Verlouw en Jeroen Brus bij zonnepanelen

Taleninstituut Regina Coeli kiest voor ‘energiezuinig’ met de duurzame menukaart

Ze waren bij Taleninstituut Regina Coeli in Vught altijd al milieu- en klimaatbewust bezig. Afval scheiden. Composteren op eigen terrein. Zoveel mogelijk zaken doen met lokale leveranciers. En bij het vervangen van apparatuur altijd kiezen voor een energiezuinig exemplaar. In 2022 deden ze er installatietechnisch een schepje bovenop. Samen met Kuijpers en de duurzame menukaart.

Lees meer
Referentie

Relevante documenten

Duurzame menukaart

220384-Duurzame-Menukaart-V486Downloaden

Next

Kuijpers_info_NextDownloaden

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details