Ventilatie

Service & exploitatie

Ventilatie installaties

‘Samen werken aan een gezonde omgeving om in te werken, leren, leven en beleven’ is een van de kernwaardes waar we als Kuijpers voor staan. Een gezonde omgeving creëren begint onder andere bij een gezond binnenklimaat.

Hierin speelt ventilatie of luchtverversing, het vervangen van de lucht in een ruimte die om wat voor reden dan ook vervuild of verontreinigd is, een zeer belangrijke rol. Ventilatie kan op diverse manieren tot stand worden gebracht. Namelijk door middel van mechanische ventilatie (ventilatiesystemen) en natuurlijke ventilatie, bijvoorbeeld via ramen, roosters, kieren et cetera. Als experts op het gebied van luchtbehandeling adviseren wij je graag wat voor jou de beste oplossing is. 

Ventilatie in gebouwen, van kantoor tot musea.

In dynamische gebouwen als musea, ziekenhuizen, universiteiten en grote kantoorpanden is een goed binnenklimaat van onschatbare waarde. Kuijpers helpt jou zaken als luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie uiterst nauwkeurig te conditioneren door middel van luchtbehandeling. Hierin focussen we in essentie op een goede doorspoeling en voldoende luchttoevoer waarbij we schone lucht inbrengen. Daarmee beschik je gegarandeerd over een comfortabele, gezonde, aantrekkelijke en duurzame(werk)omgeving.

Een goed ventilatiesysteem is van cruciaal belang

Dat het verversen van lucht een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van mensen – met alle positieve gevolgen van dien zoals bijvoorbeeld minder ziekteverzuim – was uiteraard al langer bekend. Kuijpers zet dan ook al lang in op het belang van ventilatie installaties, waarbij duurzaamheid ook een belangrijke rol speelt. Echter is ‘veiligheid’ tegenwoordig ook een belangrijke factor doordat de komst van het coronavirus de noodzaak van een goede luchtventilatie nog verder benadrukt heeft. Zo draagt goede ventilatie bij om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. En daar draagt Kuijpers uiteraard graag aan bij.

Luchtverversing in het bouwbesluit

Je wilt aan de slag met ventilatie, maar waar moet je dan rekening mee houden? In het Bouwbesluit zijn de minimale eisen opgenomen met betrekking tot luchtverversing. Ondernemers en gebouwbeheerders moeten kunnen aantonen dat er een goed functionerend ventilatiesysteem is, minimaal volgens het Bouwbesluit. Hierbij gelden een aantal regels en richtlijnen waarbij onder andere ook de gebruiksfunctie en oppervlakte alsmede het aantal aanwezige personen en de verblijfsduur van deze personen een rol spelen. Naast het bouwbesluit gelden nog aanvullende adviezen met betrekking tot ventilatie ten aanzien van het coronavirus. Zo wordt onder andere het gebruik van recirculatie in een ruimte afgeraden. Lees voor een volledig overzicht onze tips voor het behoud van een gezond gebouw.      

Luchtventilatie op maat

Met de focus op de lange termijn helpen wij je graag met een duurzame totaaloplossing voor jouw ventilatie. Voor zowel ontwerp, bouw als monitoring en onderhoud ben je bij Kuijpers aan het juiste adres. Bij al onze adviezen is hierbij maatwerk troef. Immers vraagt ventilatie in een kantoor een hele andere aanpak dan in een ziekenhuis of musea. 

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Frank.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details