Hoogwaardige baby- en kindervoeding

Kuijpers voert diverse projecten uit voor deze producent van veilige en kwalitatief hoogwaardige baby- en kindervoeding

Project: Mix tanks modification

2019: Bij deze producent van veilige en kwalitatief hoogwaardige babyvoeding was het noodzakelijk om in de productiefaciliteit de bestaande installatie aan te passen om zo weer te voldoen aan de gestelde eisen. Aan Kuijpers is gevraagd de noodzakelijke aanpassingen van de installatie, die het hart vormt van de fabriek, uit te voeren.

We hebben een bijdrage geleverd aan de detail-engineering én hebben vervolgens deze aanpassingen aan het leidingwerk doorgevoerd. In onze werkplaats in Helmond hebben we RVS manifolds en RVS leidingwerk geprefabriceerd. De bestaande installatie is ter plaatse omgebouwd om te voldoen aan de nieuwe de hygiëne- en veiligheidseisen.

Tijdens de ombouw vonden de werkzaamheden aan de omvangrijke installatie in een beperkte ruimte plaats waardoor een goede afstemming tussen de verschillende partijen vereist was. Ondanks de beperkte ruimte zijn de werkzaamheden dankzij een strakke planning naar tevredenheid van de klant uitgevoerd.

Project: Optimalisatie productieomgeving babyvoeding 

2015: Deze producent wilde zijn productiecapaciteit flink uitbreiden. Hiervoor was het noodzakelijk om het bestaande gebouw uit te breiden met een nieuwbouw inclusief een nieuwe afvullijn en mengafdeling.

Vanwege goede referenties uit het verleden mocht Kuijpers deze nieuwbouw uitvoeren. We hebben dit project gerealiseerd in 2015 en 2016. Hierbij werkten we integraal en multidisciplinair samen op het gebied van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, safety & security en controlled environments. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de procestechniek.

In de nieuwbouw werden de verschillende productieruimtes geconditioneerd met verschillende HVAC-units met de daarbij behorende basisvoorzieningen die nodig zijn om de productie mogelijk te maken.

Tijdens het engineeringtraject kwamen we erachter dat de warmwatercapaciteit niet toereikend was, om dit probleem op te lossen hebben we in dezelfde tijdsplanning een nieuw ketelhuis gerealiseerd, waaruit het bestaande gebouw en de nieuwbouw gevoed konden worden.

De technische werkzaamheden werden in een strakke planning van 24 weken gerealiseerd.

Na de nieuwbouw bleef Kuijpers betrokken met een aantal kleinere projecten, waaronder het upgrade project van een bestaande vullijn. In de maanden voor de geplande start van dit project hebben onze specialisten van Controlled Environments de eisen van de China Food and Drug Administration vertaald in een maakbaar ontwerp. In samenwerking met Brecon Cleanroom Systems zijn alle voorbereidingen getroffen zodat dit werk in een geplande productiestop van 3 weken gerealiseerd kon worden. Om dit voor elkaar te krijgen is er 24/7 in ploegendiensten gewerkt. De goede voorbereiding heeft geleid tot het gewenste eindresultaat.

Directeur Kuijpers Industrie
Toon Bogers
[javascript protected email address]
Linkedin

Gerelateerde referenties