Optimalisatie productieomgeving babyvoeding

Een Nederlandse producent van veilige en kwalitatief hoogwaardige babyvoeding wilde zijn productiecapaciteit flink uitbreiden. Hiervoor was het noodzakelijk om het bestaande gebouw uit te breiden met een nieuwbouw inclusief een nieuwe afvullijn en mengafdeling.

Vanwege goede referenties uit het verleden mocht Kuijpers deze nieuwbouw uitvoeren. We hebben dit project gerealiseerd in 2015 en 2016. Hierbij werkten we integraal en multidisciplinair samen op het gebied van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, safety & security en controlled environments. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de procestechniek.

In de nieuwbouw werden de verschillende productieruimtes geconditioneerd met verschillende HVAC-units met de daarbij behorende utilities installaties.

Tijdens het engineeringtraject kwamen we erachter dat de warmwatercapaciteit niet toereikend was, om dit probleem op te lossen hebben we in dezelfde tijdsplanning een nieuw ketelhuis gerealiseerd, waaruit het bestaande gebouw en de nieuwbouw gevoed konden worden.

De technische werkzaamheden werden in een strakke planning van 24 weken gerealiseerd.

Na de nieuwbouw bleef Kuijpers betrokken met een aantal kleinere projecten, waaronder het upgrade project van een bestaande vullijn. In de maanden voor de geplande start van dit project heeft Controlled Environments de eisen van de China Food and Drug Administration vertaald in een maakbaar ontwerp. In samenwerking met Brecon Cleanroom Systems zijn alle voorbereidingen getroffen zodat dit werk in een geplande productiestop van 3 weken gerealiseerd kon worden. Om dit voor elkaar te krijgen is er 24/7 in ploegendiensten gewerkt. De goede voorbereiding heeft geleid tot het gewenste eindresultaat.

Directeur Kuijpers Industrie
Toon Bogers
[javascript protected email address]
Linkedin

Gerelateerde referentiesMeer weten?