Historie

Kuijpers heeft een lange geschiedenis, ons bedrijf vestigde zich in 1927 in Helmond. Uit leveringsdocumenten blijkt dat Kuijpers enige jaren daarvoor ook al actief was in Brabant, namelijk vanaf 1921 in Schijndel. Dat betekent dat we al meer dan 95 jaar geworteld zijn in de maatschappij. We zijn een onafhankelijk en financieel sterk familiebedrijf. Daardoor zijn we in staat snel en slagvaardig te handelen. Zo dragen we bij aan een gezonde omgeving om in te werken, leren, leven en beleven.

Vier generaties

Van generatie op generatie zijn de waarden van het bedrijf doorgegeven. Al vier generaties werken we in de installatietechniek. Oprichter Petrus Gerardus (Piet) Kuijpers had drie zonen – Jan, Toon en Wim – die allemaal in het bedrijf werkten. Wim had zes zonen, door een foutieve inschrijving van de dienstdoende ambtenaar destijds dragen er drie de naam Kuypers en drie de naam Kuijpers. Van de zes broers hebben er vier in het bedrijf gewerkt. Wim Kuypers jr. is een van hen. Wim was algemeen directeur van 1972 tot 2008 en is momenteel commissaris. Inmiddels heeft de vierde generatie haar intrede gedaan in het bedrijf. Dochter Aukje is algemeen directeur en zoon Bas is verantwoordelijk voor business development.

Van toen naar nu

Kennis van techniek is de basis. Maar slechts een deel van het verhaal van Kuijpers. De komst van centrale verwarming in huizen, elektrische verlichting, luchtbehandeling… Allemaal ontwikkelingen van de 20ste eeuw. Opgericht in 1921 was Kuijpers overal bij, maakte zich de technieken eigen en zorgde zo dat het met alle noviteiten meekon. 95 jaar later draait het, behalve om kennis van techniek, ook om effectief communiceren, projectmanagement en leiderschap.

Familie Piet Kuijpers

95 jaar Kuijpers

1921 Petrus (Piet) Gerardus Kuijpers start als zelfstandig lasser en installateur in Schijndel.
1927 Verhuizing naar Helmond, waar Piet zijn eenmanszaak – de firma P.G. Kuijpers – voortzet.
1934 Zonen Jan, Toon en Wim komen in de zaak
1939 Grondlegger Piet Kuijpers overlijdt; zijn zoons Jan, Toon en Wim nemen de leiding over.
1948 Aanschaf allereerste bedrijfsauto, een Peugeot bestelwagen.
1960 Zoon Jan overlijdt.
1965 Zoon Toon overlijdt.
1966 Zoon Wim overlijdt. Diens kinderen – Piet en Wim jr. – gaan in het familiebedrijf aan de slag.
1972 Wim Kuypers jr. neemt de leiding in het bedrijf
2004 Met Wims zoon Bas gaat de vierde generatie Kuypers aan de slag in het familiebedrijf.
2008 Wim Kuypers jr. gaat met pensioen en blijft betrokken als commissaris.
2008 Ton Stuifzand neemt de leiding over als algemeen directeur
2009 Aukje Kuypers, dochter van Wim, gaat werken in het familiebedrijf.
2013 Aukje volgt Ton Stuifzand op en wordt benoemd tot voorzitter van het directieteam

Oud Kuijpers personeel
Oud Kuijpers personeel
Je werkt niet alleen aan een gebouw, een complexe installatie of een productieomgeving, maar realiseert samen een droom of ambitie. Dat verbindt. En door die verbondenheid komen we samen verder.