Over Aukje

Algemeen directeur 
van familiebedrijf Kuijpers

Aukje Kuypers is sinds 1 januari 2013 algemeen directeur van familiebedrijf Kuijpers. Ze leidt het bedrijf met een sterke focus op toekomstbestendig ondernemen. Aukje, zelf van de 4e generatie Kuypers, is de middelste van de drie kinderen van voormalig directeur en huidig commissaris ing. W.A.M. (Wim) Kuypers. In 2018 werd ze uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar en in 2019 tot Bouwvrouw van het Jaar.

“Ik houd van de dynamiek in de installatiewereld, van de spijkers-met-koppen mentaliteit. En ik vind het fantastisch om op het grensvlak te werken van processen en mensen.”

Duurzaamheid en energieneutraliteit komen samen in het DNA van Kuijpers. Onder leiding van Aukje koos het bedrijf zeer consequent voor een scherpere focus op energieneutraal bouwen en installeren, waarmee Kuypers aanjager wil zijn van verduurzaming in de gebouwde omgeving.

Studie en werk

Van 1998 tot 2003 studeerde Aukje economie en bedrijfskunde aan de Maastricht University. Na haar studie trad ze voor het eerst toe tot het familiebedrijf als directiesecretaris. In 2005 ging een langgekoesterde wens in vervulling en werkte Aukje als vrijwilliger en docent met straatkinderen in Argentinië om vervolgens in 2006 als International Management Trainee aan de slag te gaan bij Fortis Bank Nederland. Binnen Fortis koos ze uiteindelijk voor een rol als Lean Consultant. In 2010 keerde ze terug in het familiebedrijf. Eerst als manager van de afdeling Kwaliteit, Arbo & Milieu en vanaf 2013 als algemeen directeur.

Maatschappelijk betrokken

Naast haar zakelijke activiteiten is Aukje actief in talloze organisaties en maatschappelijke verbanden. Zo is ze onder meer commissielid bij de branchevereniging Techniek Nederland (Groep Grote Bedrijven, portefeuilles energie & onderwijs), bestuurslid SPARK Campus (innovatiecampus voor de bouw), het Nationaal Register en Stichting Kansfonds. Ook zit zij in de raad van advies van Brabant Geeft Energie (2019). Ze schreef mee aan het Klimaatakkoord 2.0 (2018), de Bouwagenda (2017) en het Brabants Energie Akkoord (2014) en is actief binnen de Economic Board Utrecht (Groene agenda). Ook pakt zij de maatschappelijke rol om mensen te interesseren voor techniek, door met de Kuijpers organisatie actief betrokken te zijn bij initiatieven zoals onder andere Dutch Technology Week, Girlsday en de Eureka!Cup. 

Aukje in het nieuws

Aukje Kuypers

Kuijpers Koninklijk

Heel 2021 viert Kuijpers het 100-jarig jubileum. Op zaterdag 11 september kreeg dit bijzondere jaar een extra feestelijk tintje en is Kuijpers door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander onderscheiden met het predicaat Koninklijk.

Lees meer
Wim, Aukje en Bas Kuypers

De familie Kuypers

Wat betekent het hebben en besturen van een gezamenlijke onderneming voor een familie? Wie mogen er participeren? Hoeveel risico wil het bedrijf nemen? Hoe verdeel je de opbrengsten? En wanneer komt het moment om steviger in te stappen?

Lees meer
Aukje Kuypers

Breek de bubbel!

Hoewel duurzaamheid door de aderen stroomt bij Kuijpers en de ambities groot zijn, is dat dit nog niet altijd zichtbaar. Bedrijven die met dit thema bezig zijn, weten elkaar goed te vinden, maar we moeten die kring groter maken.’

Lees meer

Contact

Algemene vragen

Mariëtte van den Boom
Directiesecretaresse
0492-57 86 46
mboom@kuijpers.nl

Interviews en lezingen

Esther Loman

06-53 47 72 52
eloman@kuijpers.nl

Adres

Panovenweg 18, 5708 HR Helmond
Postbus 121, 5700 AC Helmond
0492-57 86 00
info@kuijpers.nl

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details