Onze bekers

Kuijpers hecht waarde aan een gezonde omgeving, dus onze bekers worden 100% gerecycled. Onze bekers bevatten een PE (Polyetheen) laagje aan de binnenzijde. PE is een goed recyclebare variant van plastic. Vanaf 3 juli 2021 is er een nieuwe Europese wetgeving van kracht: de SUP-wetgeving. Dit is een eerste stap in het terugdringen van Single Use Plastics (SUP). Vanuit deze wetgeving is het onder andere verplicht om een SUP-markering op koffiebekers te plaatsen.

Onze bekers komen terug als toiletpapier
Onze bekers worden 100% gerecycled door er toiletpapier van te maken. Hiervoor zamelen wij de bekers apart in. We hebben een Circulaire Samenwerkingsovereenkomst gesloten met diverse partijen. Op deze manier hebben we een mooie duurzame cirkel gecreëerd in ons bekerafval, want na het verwerkingsproces komen deze terug bij Kuijpers als toiletpapier.

Bewuste keuzes

Kuijpers maakt bewuste keuzes over ons afval. Er zijn op dit moment nog geen bekers beschikbaar zonder enige (micro)plastics. We houden de ontwikkelingen hiervan wel in de gaten.

Het karton van de bekers is FSC-gecertificeerd. Als er bomen gekapt worden om de grondstof papier te kunnen maken, worden er tevens weer evenredig veel bomen terug geplant.

Bekers met PLA (Polymelkzuur of polyactide) zijn biologisch afbreekbaar, maar ook dit type beker draagt de SUP-markering omdat PLA een biobased plastic is. Daarnaast is PLA een moeilijker verwerkbaar product en het heeft aan de productiezijde een hogere footprint dan PE bekers.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details