Producent van biogas

Voor een producent van biogas in het zuiden van het land realiseerden we de nieuwbouw van de vergisting- en vetverwerkingsfabriek

De werkzaamheden van Kuijpers bestonden uit het voorzien van het rvs en stalen leidingwerk tussen de diverse procescomponenten. Dit betrof leidingsystemen zoals stoom (72 bar), perslucht, condensaat, biogasleidingen en ruimteafzuiging (Ø 100- Ø 1000mm).

De werkzaamheden kenmerkten zich door een zeer korte strakke planning, intensief overleg met alle betrokken partijen en focus op veilig werken. De fabriek voorziet inmiddels 5 wkk-installaties van biogas.

Biosfosfaatfabriek

Kuijpers heeft het rvs leidingwerk zoals de afzuigleidingen, digestaatleidingen, polymeerleidingen, persluchtleidingen en spoelleidingen  gerealiseerd binnen een korte doorlooptijd. Ondanks het complexe project en de verschillende partijen die aanwezig waren, dat de voortgang bemoeilijkt had, hebben we naar wens opgeleverd. 

De biofosfaatfabriek produceert op duurzame wijze groen gas uit dierlijke mest en een natuurlijke, fosfaatrijke organische mestkorrel voor toepassing in fosfaatarme landbouwgebieden.

De fabriek heeft een verwerkingscapaciteit van 100.000 ton dierlijke mest per jaar. Hiermee wordt jaarlijks ca. 6.000 ton biofosfaatkorrel gemaakt. Deze biofosfaatkorrel wordt geëxporteerd naar fosfaatarme landbouwgebieden buiten Nederland om zo tegelijkertijd de fosfaatbelasting in de Nederlandse landbouw te verlagen. 

Directeur Kuijpers Industrie
Toon Bogers
[javascript protected email address]
Linkedin

Gerelateerde referenties