Referentie overzicht
Maatschappelijk vastgoed

De Betho, Goes

Al sinds 2012 onderhoudt Kuijpers alle gebouwgebonden en elektrische installaties van De Betho, de sociale werkvoorziening in Goes. Niet alleen houden de servicetechnici dagelijks alle installaties in conditie, ze lossen ook voortvarend storingen op en helpen mee de panden van De Betho stap voor stap te verduurzamen.

Toewerken naar duurzame gebouwen en een werklocatie in hetzelfde pand.

Duurzaamheid Service & exploitatie Utiliteit

De Betho, actief op de Bevelanden en Tholen, biedt medewerkers werk in het eigen groenbedrijf en schoonmaakbedrijf; een deel van haar medewerkers detacheert het bij bedrijven in de regio. Ook in eigen huis biedt De Betho mensen werk. Het gaat hierbij vooral om verpakkings- en (de)montagewerkzaamheden. Het zijn deze gebouwen in Goes waar Kuijpers alle onderhoud verricht aan zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties. Deze zijn verspreid over twee panden waarin zich kantoren, productie-, inpak- en opslagruimten bevinden. 

Onderhoud aan bestaande installaties

Kuijpers-projectleider Cor van Vliet: “Ons contract omvat alle onderhoud aan bestaande installaties. Van de verwarming en de brandmeldinstallatie tot de zonwering, inclusief meet- en regeltechniek. Daarmee kan De Betho erop vertrouwen dat de installaties werken zoals ze horen.

 Inzicht bieden hoort er ook bij. Zo leveren we – op basis van een prestatiecontract – maandelijks rapportages op zodat De Betho exact op de hoogte is van storingen, responstijden en uitgevoerde oplossingen.”

Leonard Ribbens, coördinator Technische en Facilitaire Dienst van De Betho

“We hebben als werkgever de plicht om toe te werken naar duurzame gebouwen. Kuijpers heeft alle expertise in huis om daar voorzieningen voor te treffen.”

Verduurzaming

Daarnaast overleggen De Betho en Kuijpers ook veel over duurzame maatregelen. Dan gaat het vooral over het energiezuinig maken van de panden. Leonard Ribbens, coördinator Technische en Facilitaire Dienst van De Betho: “We hebben als werkgever de plicht om toe te werken naar duurzame gebouwen. Kuijpers heeft alle expertise in huis om daar voorzieningen voor te treffen.”

Dat leidde onlangs tot een proef met ledverlichting, gevolgd door het besluit om gefaseerd alle conventionele verlichting te vervangen door led-oplossingen. “Daarnaast kijkt Kuijpers op eigen initiatief continu naar manieren om in bestaande installaties een energiereductie toe te passen. Daar zijn we natuurlijk ook zeer mee geholpen.”

Regionaal aanwezig, landelijke dekking

Met deze brede blik op de Goese gebouwinstallaties wijkt Kuijpers niet af van de manier van werken in de rest van het land. Cor: “We zijn regionaal aanwezig maar hebben een landelijke dekking met zeer veel specialismen. Daar is die brede blik aan te danken waarmee we ons richten op bedrijfsomgevingen. Van kantoorpanden en industriegebouwen zoals die van De Betho tot musea, ziekenhuizen en onderzoekslaboratoria. Voor elk gebouw – bestaand of nieuw – ontwikkelen we technische oplossingen die niet alleen duurzaam zijn maar die er ook toe leiden dat mensen er gezond, prettig en veilig kunnen werken.”

Voor en na werktijd

Dat eindresultaat doet ertoe, ook bij De Betho. Maar wat Leonard betreft is de manier waaróp Kuijpers dat eindresultaat bereikt net zo belangrijk. “Onze medewerkers zijn gebaat bij regelmaat. Onderhoudswerkzaamheden worden zo afgestemd dat ze geen verstoring opleveren. Als het nodig is, worden werkzaamheden voor of na werktijd uitgevoerd. Of op dagen dat De Betho gesloten is.” De samenwerking verloopt al jaren naar volle tevredenheid, vindt hij. “We hebben zelf een kleine technische dienst voor onze eigen bedrijfsprocessen. Het is prettig dat Kuijpers in de buurt is om alle techniek eromheen te regelen en te onderhouden.” In dit geval heeft De Betho die service en expertise letterlijk binnen handbereik: Kuijpers heeft namelijk een eigen werklocatie in hetzelfde pand.

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Cor.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details