Referentie overzicht
Life sciences

Dr. Reddy’s, Leiden

De eerste contacten met Dr. Reddy’s Laboratories – voorheen OctoPlus – werden in 2005 gelegd. Door onze kennis in de wereld van biotech en pharma, heeft de samenwerking zich ontwikkeld van één specifieke vraag over procesgebonden installaties naar een langjarig partnerschap op het gebied van total lifecycle services. Recentelijk werd het onderhoudscontract met Dr. Reddy’s nog eens voor drie jaar verlengd.

Bijna 15 jaar

Controlled Environments Service & exploitatie

Dr. Reddy’s Laboratories is een internationaal bedrijf gericht op ontwikkeling, productie en marketing van generieke geneesmiddelen. Op het Leiden Bio Science Park vormen twee geschakelde panden – gebouw A en B – het Research and Development-center. “Hier werken voornamelijk wetenschappers”, vertelt Roger Friedrichs. Als general manager is hij verantwoordelijk voor de totale site in Leiden. “Onze laboratoria en machines moeten altijd operationeel zijn, zodat de wetenschappers ongestoord hun werk kunnen doen.”

Optimaal meebewegen

Volgens Roger lopen hier circa tien projecten tegelijkertijd. “En omdat onze industrie continu in beweging is, introduceren we regelmatig nieuwe complexe processen”, geeft hij aan. Bij die significante veranderingen heeft Kuijpers volgens hem een cruciale rol. 

 “Omdat de expertise van Kuijpers in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van installaties en de omgeving daar omheen is veel krachtiger is dan de onze, hebben wij daarvoor bewust geen eigen kennis in huis. Door op te trekken als partners kan Dr. Reddy’s zich focussen op de eigen kerntaken en toch optimaal meebewegen met ontwikkelingen die op ons pad komen.”

“Kuijpers voelt de dynamiek die de wereld van biotech en pharma met zich meebrengt haarfijn aan. Juist in een veranderlijke branche als de onze, is dat ontzettend waardevol.”

Roger Friedrichs

Integraal aanvliegen van complexe projecten

De technische expertise is voor Roger een belangrijke graadmeter om na jaren nog steeds voor Kuijpers te kiezen. “Ze hebben het complete scala in huis: consultancy, design & build en maintain. Daarbij beschikken ze over multidisciplinaire expertise op het gebied van procesgebonden en gebouwgebonden installaties en bouwkundige werkzaamheden, waardoor ze complexe projecten integraal kunnen aanvliegen.” Ook ervaart Roger heel duidelijk de voordelen van de intensieve, langdurige en integrale samenwerking.

“Een proefballon die we jaren geleden eens hebben opgelaten, kan met bepaalde nieuwe technologie ineens werkelijkheid worden. In Kuijpers PHF Services vind ik de bereidwilligheid om daarin proactief mee te denken en kansen voor ons te signaleren. Het geduld en verantwoordelijkheidsgevoel dat daarbij hoort, vind ik minstens zo belangrijk als de kennis en expertise die ze aandragen.”

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Paul.

Paul Joosten Marktdirecteur Life Sciences & Hightech

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details