Referentie overzicht
Gezondheidszorg

Gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen

Gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen doet bij nieuwbouw en projecten al jaren een beroep op Kuijpers. In 2019 voegde ze daar een onderhoudscontract voor onbepaalde tijd aan toe. Sindsdien zorgt Kuijpers er op 150 locaties van de zorgorganisatie voor dat alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties blijven werken zoals het hoort.

Contract voor onbepaalde tijd

Duurzaamheid Service & exploitatie

Ipse de Bruggen is een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze heeft ruim 390 locaties in Zuid-Holland, van landhuis tot kantoorpand en behandellocatie. De opdracht aan Kuijpers: ‘zorg dat onze installaties het áltijd doen’. Die eis wordt mede ingegeven door de bijzondere cliëntengroepen die Ipse de Bruggen huisvest. Op verschillende plaatsen wonen deze in een besloten setting. Omdat zij niet even ergens anders heen kunnen als de verwarming uitvalt, wil de organisatie ervan verzekerd zijn dat verstoringen snel en adequaat worden opgelost.

Hetzelfde DNA

Ter uitvoering van alle werkzaamheden formeerde Kuijpers een team dat in 2019 tal van pandinspecties uitvoerde. Hierbij is per pand een voorstel gedaan om het vastgoed naar een hoger (duurzaamheids)peil te brengen. Vakwerk alleen was voor Ipse de Bruggen echter niet genoeg bij de selectie van een onderhoudspartner. “We wilden vooral een partij die bij ons past, eentje met hetzelfde DNA als wij”, verwoordt Peter van der Born, Vastgoedmanager bij Ipse de Bruggen, die wens.

Daarmee borduurt de zorgorganisatie voort op de missie die ze al jarenlang heeft: cliënten een fijn, comfortabel leven geven. Een thuis, waarbij het vanzelfsprekend is dat technische installaties goed werken. Volgens Ipse de Bruggen heeft Kuijpers die ‘beleving’ van een ruimte of gebouw ook op de eerste plaats staan. Bewijs daarvan zag ze bij een werkbezoek aan de Efteling, waar Kuijpers betrokken is bij technische installaties in zowel huisvesting als attracties. Ook hier staat de juiste beleving voorop.

Te gast bij cliënten

In deze bijzondere omgeving gaat het niet alleen om zorgdragen voor installaties, ook de manier waarop dat gebeurt, doet ertoe. Bij de stichting wonen veel mensen met bijzonder gedrag. Daar moeten de Kuijpers-medewerkers in hun eigen gedrag goed op kunnen anticiperen, steeds in het besef dat ze bij deze cliënten te gast zijn als ze er aan het werk gaan.

Martin van der Graaf, directeur van Kuijpers Exploitatie en Beheer: “Daarom hebben onze mensen van tevoren een speciale training gevolgd zodat ze weten welk gedrag ze moeten vertonen als ze bij deze bewoners over de vloer komen.”

Verduurzaming en onderhoud

Er is nóg een facet dat voor Ipse de Bruggen belangrijk was: invulling geven aan verduurzaming. Onderhoud en verduurzaming komen bij Ipse de Bruggen bij elkaar in de Green Deal Zorg waar het bestuur van de zorgorganisatie zich bij aansloot. De ambitie: in 2030 een CO2-reductie hebben bereikt van vijftig procent. Om daar te komen, nam ze dat doel op in haar meerjarenonderhoudsplanning, zodat ze de komende jaren logisch en stapsgewijs de maatregelen treft die voor CO2-reductie nodig zijn, samen met Kuijpers. Groot voordeel: de zorgorganisatie kan hierbij varen op de kennis en innovatiekracht die Kuijpers op het gebied van verduurzaming van bestaand vastgoed in huis heeft.

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Martin.

Martin de Graaf Directeur Kuijpers Service

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details