Referentie overzicht
Utiliteit

KNVB Campus, Zeist

De KNVB, met ruim 1 miljoen leden en meer dan 500 medewerkers de grootste sportbond van Nederland, investeert al jaren in de modernisering en uitbreiding van de KNVB Campus in Zeist. Kuijpers was bij veel projecten betrokken. De meest recente opdracht van Kuijpers: de verbouwing van ‘#11’, het gebouw waar vanaf het voetbalseizoen 2018/2019 in de Eredivisie wordt gewerkt met het splinternieuwe Video Assistant Referee (VAR)-systeem.

Langdurig partnerschap

BIM - Building information modeling Duurzaamheid Utiliteit

De nieuwbouw- en renovatie-inspanningen die de KNVB in de afgelopen jaren verrichtte, hebben vruchten afgeworpen. De bond beschikt over een accommodatie die wat topsportvoorzieningen betreft volledig up-to-date is. Het is mede daaraan te danken dat de KNVB Campus sinds dit jaar het vaste thuishonk is van het Nederlands elftal.Eric Gudde, directeur betaald voetbal, zei daar in het voorjaar van 2018 over: “Wie bij ons in Zeist komt, ziet onmiddellijk aan onze velden, ons medisch centrum en de behuizing van onze research dat topteams hier thuis horen.”

Volle bouwagenda

In 2009 was Kuijpers al betrokken bij een grote uitbreiding van het hoofdgebouw van de KNVB. Dat gebeurde in een bouwteam met bouwkundig aannemer Van Wijnen. Kuijpers bleef daarna op de campus aanwezig voor het nodige onderhoud aan alle E- en W-installaties. In 2015/2016 stond de bouw (wederom in bouwteamverband) van een nieuwe, ondergrondse parkeergarage op de planning, gevolgd door de renovatie van het sportmedisch centrum en de bouw van een trainingscentrum met congres- en vergaderfaciliteiten.

De laatste grote verbouwing is van 2017: de renovatie van het Rinus Michels-gebouw bij de velden voor de Nederlandse elftallen. Daar verzorgde Kuijpers alle installatiewerk in de kleedkamers, vergader-, fysio- en scheidsrechtersruimtes en de nieuwe luxe kantine. In de tussentijd (2016-2018) werd ook het hoofdgebouw gerenoveerd.

Van hoofdverdeelsysteem tot toegangscontrole

Kuijpers is de partij die bij de KNVB aan de knoppen zit voor wat betreft elektrotechniekwerktuigbouwkundige installaties en meet- en regeltechniek. De projecten variëren van het vervangen van het hoofdverdeelsysteem tot het aansluiten van nieuwe en verbouwde gebouwen op het gas- en glasvezelnetwerk, en van het installeren van het klimaatsysteem en de brandmeldinstallatie tot de verlichting en het toegangscontrolesysteem.

Veldverwarming

Bijzonder: bij de voetbalvelden aan de overkant van de campus, waar de Nederlandse elftallen trainen, zorgde Kuijpers voor nieuwe trafo’s voor veldverwarming. Wilco Wanzing, projectleider van Kuijpers: “Dit systeem wordt veel gebruikt in Noorwegen en Finland. Je kunt het vergelijken met de vloerverwarming die je thuis in je badkamer hebt liggen, maar dan met gigantische vermogens aan stroom. Daar was een flink leidingentracé door Zeist voor nodig.” De KNVB koos het systeem op advies van Kuijpers. Daarmee beschikt de bond nu over twee velden die ook onder winterse omstandigheden uitstekend bespeelbaar blijven.

Kloppend voetbalhart

Alle vernieuwingen op de campus passen bij de ambitie van de KNVB om het kloppende voetbalhart van Nederland te blijven. Kuijpers draagt daar graag aan bij met technische dienstverlening, advies en innovaties in techniek. De jarenlange relatie met de KNVB zet het bedrijf dan ook graag voort, passend bij de strategie om langdurige partnerschappen met opdrachtgevers op te bouwen.

“Wat ons betreft is het einde van de samenwerking met Kuijpers nog niet in zicht. Als één van de bouwteampartners is het een bedrijf waarvan we op aan kunnen, of het nu gaat om de uitvoering van werk of om advies over oplossingen.”

Bas Stoker, Facilitair manager bij de KNVB

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Wilco.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details