Referentie overzicht
Food

Langdurige samenwerking FrieslandCampina, Lochem

FrieslandCampina voorziet elke dag miljoenen consumenten wereldwijd van waardevolle voedingsstoffen uit melk. Op de locatie in Lochem werkt FrieslandCampina al bijna twee decennia nauw samen met Kuijpers ProjectServe. “We hebben aan een half woord genoeg.”

Langdurige samenwerking

Controlled Environments Utiliteit

FrieslandCampina Butter & Milkpowder in Lochem is één van de grootste melk- en roomverwerkende locaties in Nederland. Hier produceert de zuivelonderneming zo’n honderd verschillende producten; van boter en boterolie tot melkpoeder en gespecialiseerde melkeiwitten. “Dat productieproces willen we te allen tijde garanderen”, vertelt portfoliomanager Xander ten Hove. “Ook tijdens optimalisatie- en vervangingswerkzaamheden of de realisatie van nieuwe installaties. Daarvoor is een betrouwbare partner op het gebied van procestechniek, engineering, projectmanagement en automatisering onmisbaar.”

”We hebben aan een half woord genoeg”

Uitgebreide proceskennis

De samenwerking met Kuijpers ProjectServe begon in 2003 met een klein project, herinnert Henk Broeke zich. Inmiddels is hij Manager Productie in de boterfabriek, destijds was hij verantwoordelijk voor onderhoud en projecten in Lochem. “Ik had direct een klik met mijn aanspreekpunt Hans Boevink”, stelt hij. “De uitgebreide technische input en proceskennis die we met hem en zijn team aan boord haalden, viel op.”

Die klik was volgens Hans zelf, nu de vestigingsleider van Kuijpers ProjectServe, wederzijds. “Wat begon als de klassieke verhouding tussen opdrachtgever en leverancier, groeide snel uit tot een waardevol partnerschap”, stelt hij. “Het mooiste vind ik dat het onderlinge vertrouwen al die jaren overeind is gebleven.”

Als betrokken collega’s

Veel projecten passeerden sinds 2003 de revue: van consultancy en engineeringsprojecten tot complete turn-key installaties. “Al bijna twintig jaar leggen we zowel eenvoudige vraagstukken als uiterst complexe procesmatige projecten neer bij Kuijpers ProjectServe”, geeft Henk aan. “Daarbij voelen ze ons perfect aan als het gaat om total cost of ownership. Door zaken aan de voorkant optimaal te regelen, zorgen ze ervoor dat ik met een installatie zorgeloos jaren vooruit kan. Hun kennis, flexibiliteit en pragmatische aanpak zijn voor ons dus van enorme toegevoegde waarde. En voor elke kwestie hebben ze de juiste specialist op de juiste plek.”

Dat er daarbij fulltime twee à drie projectmanagers en projectleiders van Kuijpers ProjectServe rondlopen op de locatie in Lochem werkt ook ontzettend prettig, vult Xander aan. “Onze kantoren zitten letterlijk naast elkaar”, lacht hij. “Voor mij zijn het collega’s, ieder met hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel en dezelfde betrokkenheid.” Dat ziet Xander bijvoorbeeld terug in de manier waarop ze omgaan met ‘The Way We Work’; de manier waarop FrieslandCampina binnen projecten zorgdraagt voor kwaliteit, veiligheid, business excellence en het bereiken van continue verbetering binnen de organisatie. “Ook daarin denken ze volwaardig mee en doen ze er alles aan om goede validatie te garanderen.”

“Bij zo’n complexe uitdaging is het cruciaal om samen te werken met een partner die je vertrouwt. We kunnen lezen en schrijven met elkaar en hebben ondertussen aan een half woord of snelle blik genoeg om elkaar te begrijpen.”

Henk Broeke

Projecten uitgelicht

Als Hans een project moet noemen dat hem al die jaren is bijgebleven, noemt hij direct de nieuwbouw voor CIP-RMO (cleaning in place-rijdende melk ontvangst). “In no-time realiseerden we een apart gebouw naast de fabriek, met daarin een installatie om vrachtwagentanks te reinigen”, legt hij uit. “Dat is nu zo’n dertien jaar geleden en nog steeds is het qua techniek heel modern.”

Een project dat Xander positief heeft ervaren, is het ATEX-waardig maken van de poederfabriek-torens om zo de procesveiligheid nog verder te verbeteren. “En de capaciteitsuitbreiding van de boterfabriek in 2018 niet te vergeten”, geeft hij aan. Dat project – waarbij een nieuwe botersilo en een extra verpakkingslijn zijn gerealiseerd – wordt ook door Henk aangestipt. “We hadden een zeer strakke planning”, weet hij nog. “Bij zo’n complexe uitdaging is het cruciaal om samen te werken met een partner die je vertrouwt. We kunnen lezen en schrijven met elkaar en hebben ondertussen aan een half woord of snelle blik genoeg om elkaar te begrijpen.”

Trots

Volgens Henk is de samenwerking tussen FrieslandCampina en Kuijpers ProjectServe op een punt dat processen, techniek en engineering op een excellent niveau zijn. “Wat nu het verschil maakt, zijn de mensen. Natuurlijk ben ik blij als zo’n capaciteitsuitbreiding lukt – in dit geval op tijd, binnen budget én kwalitatief boven verwachting – maar dat in deze samenwerking de mensen het verschil maken … daarop ben ik misschien nog wel het meest trots!”

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Hans.

Hans Boevink Vestigingsleider Zelhem

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details