Referentie overzicht

Nieuwe moderne voerfabriek Klaremelk Feed

Klaremelk is een internationaal georiënteerd familiebedrijf gespecialiseerd in voeding voor jonge dieren. Om het volledige voerpakket in eigen beheer te produceren en de productkwaliteit verder te borgen, bouwde Klaremelk een moderne voerfabriek in Harderwijk. Kuijpers realiseerde de proces- en gebouwgebonden elektrotechnische installaties.

In een vroeg stadium betrokken en een bouwtijd van 9 maanden

Industrie Safety & security Utiliteit

Voor de nieuwe moderne voerfabriek Klaremelk Feed verzorgde Kuijpers het totale pakket aan gebouwgebonden installaties, zoals verlichting, wandcontactdozen, diverse voedingen, intercom- en camerasystementoegangscontrolebrandmeldinstallaties, airconditioning en het bekabelen en aansluiten van de complete procesinstallatie.

Omdat Kuijpers meerdere expertises in eigen huis heeft, adviseerden we vanuit verschillende invalshoeken die allemaal van toegevoegde waarde zijn voor Klaremelk. “Ik vond het prettig om één aanspreekpunt te hebben voor al die disciplines”, stelt Klaremelk-CEO Henk Klarenbeek. “En met succes: op een stuk land waar niks stond, hebben we relatief snel een compleet werkende fabriek neergezet. Dat is een compliment waard.”

Actief meedenken en adviseren

Klaremelk betrok Kuijpers in een vroeg stadium bij het project, waardoor projectleider Johan Metselaar en zijn collega’s aan de voorkant actief konden meedenken en adviseren. “Het gaat erom dat de klant begrijpt welke oplossing voor hem of haar de optimale is”, legt Johan uit. “Onze kennis van verschillende technieken, disciplines en industriële omgevingen als deze, zorgt ervoor dat we tot een efficiënte totaaloplossing komen.”

Dat beaamt Klarenbeek. “Het plan dat al klaarlag voor de verlichting vonden we bij nader inzien te luxe. Om tot een passender oplossing te komen, dacht Kuijpers actief mee over alternatieven die veel beter bij ons pasten en waarmee we tegelijkertijd kosten bespaarden.”

Familiebedrijf

Dat Kuijpers – net als Klaremelk – een familiebedrijf is, ontdekte Klarenbeek later in het proces. “Ik herken waarden waarmee veel familiebedrijven actief bezig zijn. De focus op lange termijn en duurzaam ondernemen bijvoorbeeld. En op open communicatie!”
Met name dat laatste woog zwaar voor Klarenbeek in de samenwerking. “Doordat de mensen van Kuijpers kordaat communiceerden, was het proces continu inzichtelijk en hoefden we alleen te vergaderen als er daadwerkelijk iets te melden was.

“ Ik vind dat heel prettig: afspraak is afspraak, daar mag je op vertrouwen.”

Klarenbeek

Integrale oplossing

Een nieuwe aanvraag voor onder meer een droge sprinklerleiding en brandmeldinstallatie legde hij bijna als vanzelfsprekend bij Kuijpers neer. “Die gunfactor hebben ze verdiend.” Een Kuijpers-collega schoof vervolgens met Klaremelk aan bij de brandweer en de gemeente Harderwijk om de gewenste oplossing te bespreken. Juist daar zit volgens Johan Metselaar een grote toegevoegde waarde: “Binnen Kuijpers beschikken we over diverse expertises en disciplines. Hoewel elke markt vraagt om specifieke kennis en technieken, kan precies de juiste vakman of -vrouw snel aanschuiven bij de klant. En omdat we elkaar goed weten te vinden, kunnen we de klant vooruithelpen met een complete, integrale oplossing, terwijl hij wel het gemak ervaart van één aanspreekpunt.”

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Marcel.

Marcel Toonen Directeur Industrie

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details