Referentie overzicht
Utiliteit

Pathé Bioscopen

Sinds 2009 voert Kuijpers het onderhoud uit aan de installaties in het merendeel van de bioscopen van Pathé. Het aantal theaters waarvoor we verantwoordelijk zijn groeide de afgelopen jaren naar veertien. In 2017 realiseerden we samen met Pathé en haar partners − volledig volgens de Bouw Informatie Model-methodiek (BIM) − een nieuwe bioscoop in Zwolle.

Eerste virtuele oplevering

BIM - Building information modeling Service & exploitatie Utiliteit

Als strategisch partner van Pathé Bioscopen op het gebied van klimaat en veiligheid is dit de kroon op onze samenwerking. In een markt met sterke concurrentie richt Pathé zich op de ultieme beleving voor de bezoeker. Daarom is het een basisvoorwaarde dat het comfortabel is in een bioscoop. De temperatuur en de luchtvochtigheid moeten aangenaam zijn, installaties moeten goed werken en mogen geen geluid maken.

“Pathé vindt het belangrijk om partners om zich heen te hebben die onze strategie begrijpen en deze omarmen, zodat ze ook écht hun toegevoegde waarde kunnen laten zien. Kuijpers neemt de verantwoordelijkheid voor de installaties van Pathé en creëert met slimme technieken de juiste omgevingscondities.”

Nico Vertommen (Pathé)

We hebben aansluiting op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau en helpen Pathé om haar bezoekers de ultieme beleving te bieden. Van monteur tot directeur: door in een accountteam te werken hebben we de juiste focus op de strategische doelen van Pathé en zorgen we er samen voor dat de bezoekers een unieke bioscoopervaring hebben.

Pathé Zwolle eerste virtuele oplevering BIM in Nederland

De Pathé bioscoop in Zwolle is in bouwteamverband gerealiseerd. Bouwcombinatie Tenback (interieur) Van Stiphout (bouwkundig), Mansveld (elektrotechnische installaties) en Kuijpers (werktuigbouwkundige installaties) hebben al vanaf de ontwerpfase integraal samengewerkt.

Onder leiding van een virtueel directievoerder heeft opdrachtgever Pathé samen met de bouwteampartners het ontwerp op één locatie volledig uitgewerkt in een BIM (Bouw Informatie Model). Na deze eerste stap vond een unieke filmpremière (de virtuele oplevering) plaats in een van Pathé’s bioscoopzalen.  

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Ton.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details