Referentie overzicht
Food

Polproduct, Zundert

Polproduct is specialist in de verwerking van diepvriesfruit en fruitpuree voor de industrie. Op de hoofdlocatie in Zundert realiseerde Polproduct onlangs een langgekoesterde droom: een eigen verwerkingslijn voor de productie van hoogwaardige puree, een saplijn én een pilotlijn. Kuijpers werd in eerste instantie gevraagd voor de aanleg van het leidingwerk, maar groeide snel uit tot een partner op alle vlakken.

projectmanagement, consultancy, W-installaties, utiliteiten

Industrie

Een bestaand pand in Zundert werd volledig onder handen genomen om de Polproduct-verwerkingsfabriek van 600 m² naar wens te realiseren. “Een wens die gedurende het proces meermaals werd uitgebreid”, vertelt Polproduct General administration manager Ingeborg de Kok. “Het oorspronkelijke idee was een eigen verwerkingslijn met een capaciteit van 1 ton per uur, geschikt voor het produceren van hoogwaardige puree in kleine batches. Maar gaandeweg zagen we kansen om ook een persextractie-saplijn en een pilotlijn te realiseren. Een prachtige uitbreiding voor onze portfolio en tegelijkertijd een grote uitdaging vanwege de beperkte ruimte.”

De uitwerking vergde zorgvuldige voorbereiding. “Wat we nodig hadden was inspiratie, verbeelding, expertise, kennis en flexibiliteit”, geeft CEO Mouez Abderrahman aan. “Komend vanuit kwaliteitgedreven partners die ons konden ondersteunen. In Kuijpers herkende ik die eigenschappen direct: zij begrijpen het bouw- en installatiedomein van a tot z.”

Uitbreiding scope

Kuijpers-projectleider Jeroen van der Most en zijn collega’s werden in eerste instantie betrokken voor de route en realisatie van het leidingwerk voor onder meer stoom, condensaat, perslucht, stadswater, koudwater en warmwater. Al snel breidde die rol zich uit met projectmanagement en consultancy binnen een groot deel van het project. 

“In de afstemming met de gas- en waterleverancier kregen wij een adviserende en ondersteunende rol”, legt Jeroen uit. “ En ook toeleveranciers van machines boden we ondersteuning. Daarnaast vertrouwde Polproduct voor uiteenlopende inhoudelijke vraagstukken op onze kennis en ervaring.”

Mouez Abderrahman, CEO bij Polproduct

“Wat we nodig hadden was inspiratie, verbeelding, expertise, kennis en flexibiliteit. Kuijpers begrijpt het bouw- en installatiedomein van A tot Z.”

Vertrouwen in professionaliteit

Betrokkenheid en communicatie zorgden voor groot vertrouwen in de professionaliteit van Kuijpers, geeft Mouez aan. “Ze spraken dezelfde taal als ons eigen team van engineers”, verduidelijkt Mouez. “En wisten daarmee een brug te slaan die onze ideeën vertaalde in resultaat. Mooi ook om te zien dat – of het nu gaat om de projectleider, chef monteur of uitvoerders – iedereen meedacht om de klus optimaal te klaren.”

 Ingeborg benadrukt dat Kuijpers daarbij doordacht advies gaf en ook uitlegde waarom bepaalde keuzes de voorkeur hadden. “Dat helpt enorm om met elkaar de rust te bewaren en zo het project niet alleen tot een succes te maken, maar zelfs uit te breiden tot voorbij onze wensen.”

Partnerschap

Precies dat is wat Kuijpers onderscheidend maakt, bevestigt Jeroen. “Natuurlijk denken we mee met de klant en voeren we ons werk netjes uit volgens afspraak. Maar daarbij moet je je altijd realiseren dat je meebouwt aan iemands droom”, vindt hij. “Het geeft enorm veel voldoening dat we Polproduct al in een vroeg stadium konden helpen bij vragen en uitdagingen die initieel niet binnen de opdracht vielen. Uiteindelijk heeft juist dat gezorgd voor een prachtige fabriek én voor een prachtig partnerschap.” Hij wijst op de fotowand bij Polproduct, waar inmiddels ook een foto van het Kuijpers-team prijkt.

“Uiteraard!”, lacht Mouez. “Zij zijn nu onderdeel van de Polproduct-familie. Maar onze uitdaging begint natuurlijk nu pas. Met het realiseren van de hoge kwaliteit en het efficiënt maken van de nieuwe productielijnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat lukt en we op termijn zelfs uit deze jas zullen groeien. En laat er geen twijfel over bestaan: dan is Kuijpers de eerste partij die ik bel.”

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Marcel.

Marcel Toonen Directeur Industrie

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details