Research en Diagnostiek Centrum ADORE, Amsterdam

Een plek waar toponderzoekers zich thuis voelen en waar samenwerking vanzelfsprekend is.

Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers realiseert de Nieuwbouw Research en Diagnostiek Centrum (RDC) ADORE en Atrium, Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Het RDC ADORE biedt straks ruimte aan researchlaboratoria voor onderzoeksgroepen van Amsterdam UMC op het gebied van oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek. Ook de diagnostische laboratoria van Humane Genetica en een deel van de diagnostische laboratoria van Pathologie worden er gehuisvest.

Het nieuwe gebouw komt te staan naast het Imaging Center Amsterdam UMC. Via een groot Atrium worden de gebouwen met elkaar verbonden. Op termijn zal ook de nieuwe tuin toegankelijk zijn vanuit het Atrium. Het vijf verdiepingen hoge hightech gebouw van circa 22.800 m2 bestaat voornamelijk uit een cleanroom, MLII-laboratoria en kantoren. De laboratoria zijn onder meer geschikt voor het veilig werken met genetisch gemodificeerde bacteriën en virussen.

ADORE

RDC ADORE maakt onderdeel uit van het ADORE-concept. ADORE staat voor Amsterdam Oncology and Neuroscience Research. Binnen dit concept gaan onderzoekers, van de verwante onderzoekdisciplines oncologie en neurologie samenwerken en worden voorzieningen gedeeld. Samen over grenzen van aandoeningen, rollen en specialismen heen kijken om zo nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten te ontwikkelen.

Copyright arist impressions: Atelier PRO

Projectmanager
Peter Govers
[javascript protected email address]
Linkedin

Gerelateerde referenties