Referentie overzicht

Realisatie nieuwe maal-menglijn De Heus Voeders, Andel

De Heus Voeders produceert hoogwaardige diervoeders en behoort tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld. Op de locatie in Andel staat een gespecialiseerde biggenvoerfabriek, waar Kuijpers meewerkte aan een compleet nieuwe maal-menglijn.

Langdurige samenwerking

Industrie

“Om een optimale samenstelling in onze diervoeders te krijgen, zorgt een maal-menglijn ervoor dat grondstoffen met precisie worden gewogen, gedoseerd, vermalen en gemengd”, vertelt Arie van Zandwijk, bedrijfsleider bij De Heus Voeders. “Met de realisatie van een volledig nieuwe lijn wilden we niet alleen capaciteitsverhoging realiseren, maar ook de kwaliteit van het biggenvoer verder verbeteren. Kuijpers werd aangehaakt voor de aanleg van alle elektrotechnische installaties.”

Keuze voor Kuijpers

Hoewel Arie bij eerdere projecten goede ervaringen had met Kuijpers’ voorganger Hultermans – die in 2018 door Kuijpers werd overgenomen – werden voor de realisatie van de nieuwe maal-menglijn meerdere partijen tegen het licht gehouden. “Natuurlijk moet een samenwerkingspartner goed werk leveren tegen een eerlijke prijs”, stelt hij.

“Maar ik vind het minstens zo belangrijk dat een partij – net als wij – waarde hecht aan een goede samenwerking, open communicatie en vertrouwen in elkaar. Op al die punten scoorde Kuijpers het best.”

Kennis van het hele proces

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe maal-menglijn vormt de hamermolen, die via een automatische zeefwissel de maalfijnheid per grondstof aanpast. Door bepaalde grondstoffen fijn te malen en andere juist grof, sluit het voer nog beter aan op de behoeften van biggen. “Bij zo’n proces is het heel belangrijk dat de elektrotechnische bekabeling en automatisering haarfijn op elkaar aansluiten”, legt Arie uit. “In die fase viel de nauwkeurigheid en ervaring van de Kuijpers-monteurs echt op. En hun no-nonsense aanpak – we gaan dit samen gewoon goed doen – spreekt mij enorm aan.”

Dat beaamt Joost Smits, die als hoofd technische dienst werkt bij De Heus Voeders. “Het is heel prettig dat Kuijpers met ons meedenkt, ook voorbij elektrotechnische vraagstukken”, vindt hij. “Je merkt dat ze het proces volledig begrijpen. Niet alleen in de gesprekken met ons, maar bijvoorbeeld ook in de samenwerking met andere aannemers op de site. Dat geeft veel vertrouwen om in nieuwe projecten opnieuw samen op te trekken.”

Kwaliteitsverbetering

Inmiddels is de nieuwe maal-menglijn operationeel en zijn de gewenste capaciteitsverhoging en kwaliteitsverbetering uitgekomen. “Daarnaast is de versleping – het restant dat in de installatie achterblijft – aanzienlijk afgenomen”, geeft Arie aan. “Al met al dus een kwaliteitsverbetering in meerdere opzichten.”

Ook Kuijpers-projectleider Frank van Puijenbroek kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking én op het resultaat. “Natuurlijk is het altijd mooi als een installatie er na oplevering netjes bij ligt”, zegt hij. “Maar ik vind het vooral een compliment waard – zowel voor de monteurs als voor de mensen van de planning – dat het ons samen is gelukt om een nieuwe lijn te realiseren die na het omzetten binnen twee dagen al boven verwachting presteerde. Daar mogen we met elkaar heel trots op zijn.”

Arie van Zandwijk

“Het is minstens zo belangrijk dat een partij waarde hecht aan een goede samenwerking, open communicatie en vertrouwen in elkaar. Op al die punten scoorde Kuijpers het best.”

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Frank.

Frank van Puijenbroek Projectleider

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details