Referentie overzicht
Utiliteit

Solarix gevel, Helmond

Het kantoor van Kuijpers in Helmond is voorzien van de eerste interactieve, energieopwekkende designgevel ter wereld. Voor Kuijpers is de buitenkant van het kantoor niet alleen een duurzaam en fraai visitekaartje. Het is ook een signaal passend bij de ambitie voorop te lopen bij de uitdagingen die de energietransitie biedt. De gevel is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Studio Solarix, Kameleon Solar, Sorba en Kuijpers. Het project is mede tot stand gekomen dankzij SPARK Campus en de steun van de Gemeente Helmond.

Het kantoor van Kuijpers in Helmond is voorzien van de eerste interactieve, energieopwekkende designgevel ter wereld. Levert een opbrengst van 8.000 kWh/jaar op.

Duurzaamheid

Gevel draagt bij aan verduurzaming

Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018, is trots op de nieuwe buitenkant. ,,Het design van de Solarix gevel Helmond ziet er niet alleen schitterend uit, maar het draagt ook bij aan de verduurzaming van het kantoor. Met het implementeren van de energieopwekkende gevel laten we zien dat zonnecellen niet alleen op daken hoeven worden toegepast. Ook gevels zijn daarvoor heel geschikt. Dit maakt dat het oppervlak waarop je energie kunt opwekken veel groter is. De geschatte opbrengst van de gevel is ongeveer 8.000 kWh/jaar. Dat komt overeen met de energievraag van bijna drie huishoudens per jaar. Daarmee is de gevel niet alleen duurzaam maar op termijn ook lonend.”

Opbrengst

De zonnecellen op het paneel genereren een opbrengst van 75 tot 90 procent ten opzichte van een normaal zonnepaneel. De uiteindelijke verhouding tussen actieve delen met zonnecellen en niet-actieve delen zonder zonnecellen bepaalt de totale opbrengst van de gevel. De Kuijpers gevel is op het zuiden georiënteerd en heeft een totaaloppervlak van 152 m2. Hierop zijn 196 Solarix designpanelen bevestigd, waarvan 174 met PV. Met dit project vermijden we 3,7 [tCO2] uitstoot.

De Solarix gevel Helmond communiceert daarnaast met de omgeving door de integratie van ledverlichting. Dit maakt het concept uitermate geschikt voor zowel nieuwbouw, renovatie als gebiedstransformatie. Een hedendaags antwoord op de energietransitie waarin de krachten van Dutch Design, technologie en architectuur worden gecombineerd.

“Het design ziet er niet alleen schitterend uit, maar het draagt ook bij aan de verduurzaming van het kantoor.”

Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018, is trots op de nieuwe buitenkant. 

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Ron.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details