Referentie overzicht

Stoomleidingwerk nieuwe drogerinstallatie Avebe

Als wereldwijd opererende coöperatie levert Royal Avebe producten op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit, bestemd voor toepassingen in voeding, diervoeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen. Voor de aanleg van een nieuwe drogerinstallatie op de productielocatie in Ter Apelkanaal realiseerde Kuijpers in korte tijd het complete stoomleidingwerk.

Engineering en W-installaties

Industrie Projectmanagement

Hoofdaannemer SiccaDania, producent van procesinstallaties voor de zuivel-, proteïne- en zetmeelindustrie, betrok Kuijpers in de samenwerking met Avebe. Naast expertise en hoge kwaliteitsnormen speelde bij de keuze voor Kuijpers ook de ervaring met kritische wet- en regelgeving een belangrijke rol. Zo zorgde Kuijpers er bijvoorbeeld voor dat het stoomleidingwerk voldeed aan de eisen van de Europese richtlijn drukapparatuur PED.

“Door een hecht team te smeden, realiseerden we binnen de gestelde termijn een drogerinstallatie die qua capaciteit ruimschoots aan onze verwachtingen voldoet.”

Rick Harms, sr. project- en portfoliomanager bij Avebe

Hecht team

De aanleg van de nieuwe drogerinstallatie in Ter Apelkanaal vereiste diverse disciplines, zoals procestechnologiewerktuigbouwkundeelektrotechniekautomatisering en civiele techniek. Daarvoor had Avebe verschillende aannemers en partners on site aan het werk. “Met diverse planningen en belangen is dat een complexe uitdaging”, stelt Rick Harms, sr. project- en portfoliomanager bij Avebe.

“We kozen daarom bewust voor dagelijks overleg met alle specialisten; zowel van Avebe, SiccaDania, Kuijpers, als andere partners. Door zo een hecht team te smeden, realiseerden we binnen de gestelde termijn een drogerinstallatie die qua capaciteit ruimschoots aan onze verwachtingen voldoet.”

Betrokkenheid

Zowel Rick als SiccaDania-projectmanager Marcel Deunk zijn ervan overtuigd dat juist die gedeelde expertise en goede samenwerking een project tot een succes maken. “Naast de vereiste kennis en kunde komt het dan neer op echte betrokkenheid en op verantwoordelijkheidsgevoel”, vindt Rick. “Zaken die wij beiden zeker ook bij Kuijpers hebben ervaren. Ze leverden niet alleen snel, accuraat en kwalitatief goed werk, maar droegen ook bij aan het teamgevoel.”

Kuijpers-projectleider Lourens Wildschut beaamt dat. “Je kunt bij een complex project als dit niet alleen naar je eigen werk kijken”, verduidelijkt hij. “Daarom zijn korte lijnen zo belangrijk.

Niet alleen tussen Avebe, SiccaDania en ons, maar tussen alle partners.” Lourens verwijst naar de strakke planning waaronder het stoomleidingwerk moest worden opgeleverd. “Op een bepaald moment komen leidingen simpelweg weer onder druk te staan. Dan is het heel belangrijk om planningen goed op orde te hebben én op elkaar af te stemmen. Als dat betekende dat we ’s nachts een proef moesten doen, dan gebeurde dat. En liepen zaken anders dan gedacht, dan zochten we naar oplossingen. Die gezamenlijke focus op een succesvol eindresultaat maakt nu ook dat iedereen trots is op wat we hebben opgeleverd.”

Langdurig partnerschap

De keuze voor Kuijpers door hoofdaannemer SiccaDania valt bij Avebe goed. “Dit project is een mooi onderdeel van een langdurige relatie”, geeft Rick aan. “We kenden Kuijpers al van andere projecten en zijn ook nu weer positief verrast. Dat helpt ons bouwen aan partnerschap; iets dat je in mijn optiek altijd voor ogen moet hebben. De afsluiting van een goedlopend project, is eigenlijk altijd het begin van iets nieuws … daar kijk ik naar uit.”

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Marcel.

Marcel Toonen Directeur Industrie

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details