Referentie overzicht
Food

Uitbreiding productiecapaciteit Van Lieshout Snackwaren

Van Lieshout Snackwaren, onderdeel van snackfabrikant McCain/Van Geloven, breidt uit. Om de gewenste productiecapaciteit te vergroten – ze krijgt er twee productie- en inpaklijnen bij – moest er elektrotechnisch en werktuigbouwkundig flink wat worden aangepast en vernieuwd. Hiervoor deed ze een beroep op Kuijpers.

Van Lieshout Snackwaren
Helmond

Werken in het weekend tijdens productiestops.

Industrie

Van Lieshout Snackwaren produceert frikandellen, hamburgers en gehaktproducten voor de professionele markt. De machines op de productielocatie in Helmond draaien daarvoor 24 uur per dag, met uitzondering van de weekenden. Een uitbreiding van de productiecapaciteit was nodig voor Van Lieshout Snackwaren.

Weekendwerk

Het waren dan ook de zaterdagen en zondagen waarop een team van Kuijpers-medewerkers in het voorjaar van 2019 zes weken lang de elektrotechniek onder handen nam. “Op zaterdagochtend om 07.00 uur gingen we aan de slag”, weet Kuijpers-projectleider Henk Konings. “Het moment dat de lijnen conform de veiligheidsprocedure afschakelden en niet meer van stroom werden voorzien, was voor ons het signaal dat het onze beurt was.”

Verdelers vervangen

Op die dagen koppelden ze twaalf uur lang kabels los, zetten ze bekabelingen en voedingen om en plaatsten ze nieuwe hoofd- en onderverdelers. “In de voedingsmiddelenindustrie is het heel gewoon dat we dit ‘s weekends doen. Want een productielijn die doordeweeks stil ligt, kost gewoon geld.” Na zes weekenden kon Kuijpers het elektrotechnische deel van de opdracht opleveren, zonder opleverpunten. De vlekkeloze uitvoering was mede te danken aan de voorbereiding – het technisch uitwerken van de verdelers – die Kuijpers vooraf in eigen huis deed.


Nieuwe utilityleidingen

Het werktuigbouwkundige deel van de capaciteitsuitbreiding was inmiddels ook al opgestart. W-projectleider Jan Leenders van Kuijpers: “We zorgen ook voor nieuwe utilityleidingen in de keuken en voor de nieuwe productielijnen van de fabriek. Ook schoonmaak- en olieleidingen vallen onder de opdracht, evenals de aansluitingen op de bestaande systemen.” Ook heeft Kuijpers voorzieningen aangelegd voor een nieuw sprinklersysteem in het keukengedeelte van de fabriek.

Bedrijfscontinuïteit

Van Lieshout Snackwaren beschikt hierdoor niet alleen over meer productievermogen dankzij de extra technische voorzieningen, maar ook over gloednieuwe bekabeling en leidingwerk die bijdragen aan de bedrijfscontinuïteit. 

Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Stel hem gerust aan Frédéric.

Frederic Basso Directeur Kuijpers Industrie

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details