Referentie overzicht
Gezondheidszorg

VieCuri Medisch Centrum, Venlo

Vanaf 2006 werken we in bouwteamverband aan de renovatie van locatie Venlo. Deze overeenkomst bevat in totaal zeventien fases. In opdracht van het bouwbureau van het ziekenhuis hebben we volledige (bestaande) afdelingen, OK’s, SVA en facilitaire voorzieningen vernieuwd. In 2013 hebben we de gehele noodstroomvoorzieningen, 10 KV middenspanning en energiecentrale vernieuwd en compleet verduurzaamd door middel van warmte-koudeopslag in de bodem.

Renovatie in 17 fases met een nieuwe wko-installatie

Controlled Environments Duurzaamheid Utiliteit

De laatste jaren realiseerden we de vernieuwing van de afdelingen longgeneeskunde, cardiologie, het oncologiecentrum, verschillende poliklinieken en de Centrale Sterilisatie Afdeling van het VieCuri Medisch Centrum Venlo. Hier wordt het instrumentarium dat gebruikt wordt bij operatieve ingrepen gereinigd, gedesinfecteerd en (het belangrijkste) gesteriliseerd. Naast de bestaande CSA is een volledig nieuwe afdeling gebouwd. Dit is inclusief een nieuwe technische ruimte met hierin de luchtbehandeling, warmwaterbereiding, regeltechniek en verdelers voor de CV en GKW.

Sinds 2010 ondersteunen we ook de Technische Dienst van het ziekenhuis. We voeren kleine klussen uit op werktuigbouwkundig gebied. Dit varieert van het demonteren van één wastafel tot het renoveren van kleine afdelingen en of uitwisselen van grote transportpompen voor gekoeld water. 

Nieuwe energiecentrale

VieCuri besloot te vernieuwen en te verduurzamen. Dit leidde tot duurzame en energiezuinige maatregelen: vijf compleet nieuwe stoom- en verwarmingsketels, inclusief bijbehorende infrastructuur en het aanpassen van alle luchtbehandelingskasten en onderverdeelstations.

Naast het ziekenhuis kwam een gloednieuw energiegebouw te staan voor de wko-installatie en de elektriciteitsinstallatie met vier noodstroomaggregaten.Deze bevat een middenspanningsverdeler met een aansluiting van 10.000 volt, goed voor honderd procent stroom in alle hoeken van het ziekenhuis. Dat is momenteel uniek in Nederland.

Een interview met Henk van de Loo (VieCuri) en Pieter van Hout (Kuijpers).

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan Pieter.

Pieter van Hout Directeur Projecten Zuid

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details