Meer weten?
Energie Kompas
Energie Kompas
Energieconsultant
Ron Lemmen
[javascript protected email address]
Linkedin

Energie Kompas

Steeds meer organisaties verdiepen zich in de mogelijkheden om gebouwen en installaties toekomstbestendig te verduurzamen. Maar als het gaat om bijvoorbeeld warmtepompen, warmte-koudeopslag, PV-panelen of biomassa-installaties, welk energieconcept past dan het best bij uw specifieke situatie? Het Energie Kompas van Kuijpers biedt u concreet overzicht: een belangrijke stap naar de optimale technische oplossing.

Om uw gebouw te verwarmen en te koelen heeft u tal van opties. Het Energie Kompas is een objectief advies dat de vele technische mogelijkheden voor u terugbrengt tot een compacte set van doorgaans drie energieconcepten. Dit zijn combinaties van opwekkingstechnieken en afgiftesystemen die zijn toegespitst op onder meer uw pand, locatie, verbruik en wensen. Het Energie Kompas geeft u zo een duidelijk overzicht van de meest relevante en technisch haalbare mogelijkheden.

Wat mag u van het Energie Kompas verwachten?

Nadat we samen met u de relevante informatie in kaart hebben gebracht en de huidige opwekkings- en afgifte-installaties hebben bekeken, komen we tot een beknopt programma van eisen dat uw wensen en grenzen aangeeft. Aan de hand van deze informatie kunnen we bepalen wat voor u passende scenario’s zijn voor energieopwekking en -afgifte.

In het Energie Kompas vindt u:
• een beknopte technische omschrijving van deze geselecteerde scenario’s;
• een indicatie van investeringskosten;
• de voor- en nadelen m.b.t. realisatie, comfort en gebruikservaring van eindgebruikers;
• een indicatie van levensduurkosten op het gebied van energie, onderhoud, monitoring en beheer;
• het (mogelijke) effect van subsidie- en stimuleringsregelingen.

De resultaten worden gepresenteerd in een compacte rapportage die we ter plaatse toelichten. Zo kunt u onderbouwd een keuze maken voor de toekomst.

Energie Kompas geeft richting op weg naar een goede keuze

Mogelijke vervolgstappen
Afhankelijk van het gekozen concept kan Kuijpers u na het advies verder ondersteunen bij ontwerp, realisatie, beheer en monitoring van het concept. De technische haalbaarheid van de door ons geadviseerde oplossing leggen we samen vast in een prestatieovereenkomst.

Wat maakt dit een échte Kuijpers oplossing?

Op het gebied van verduurzaming zijn verschillende energiescans en checklists beschikbaar. Die zijn prima voor snelle besparingen. Gaat het om herziening van middelgrote complexe installaties bij bijvoorbeeld het einde van de levensduur of een grote renovatie? Dan zijn standaardlijsten vaak een onvolledige momentopname. Daarom ligt bij de beoordeling in het Energie Kompas onze focus op de lange termijn. Hoe verhouden uw wensen zich tot de totale levensduur van installaties, investeringskosten, gebruikerscomfort en CO2-uitstoot? En welk energieadvies past daarbij?

Overigens is niet elk scenario voor uw organisatie in de praktijk toepasbaar. Omdat Kuijpers uitgebreide kennis en ervaring heeft in het ontwerpen, realiseren en duurzaam onderhouden van installaties, voelen we haarfijn aan welke oplossingen voor u ook echt maakbaar zijn en daarmee het onderzoeken waard in ons Energie Kompas.

Meer weten?

We kijken ernaar uit om samen met u een mooie stap te zetten naar een energieneutraal Nederland. Bent u verantwoordelijk voor de gebouwinstallaties binnen uw organisatie en kunt u ons objectieve advies goed gebruiken? Neem dan contact op voor meer informatie over het Energie Kompas.

Onze referenties