Meer weten?
Bodemenergie
Bodemenergie
Directeur Kuijpers Ecopartners
Mascha van den Heuvel
[javascript protected email address]
Linkedin

Bodemenergie

Bodemenergie is het opslaan van warmte en koude in de ondergrond. Daarmee koelt u gebouwen in de zomer en verwarmt u ze in de winter. Kuijpers heeft ruim 25 jaar ervaring met deze bewezen effectieve techniek. Een duurzame oplossing waarmee u direct bespaart op energie en CO2-uitstoot.

Het grootschalig opslaan van thermische energie vraagt veel specialistische kennis. In Kuijpers treft u een kundige en betrokken partner voor ontwerp, realisatie, monitoring en beheer van warmte- en koudeopslag (WKO)-installaties. Naast onze decennialange ervaring op het gebied van duurzame (collectieve) energieopwekking, zijn we aangesloten bij brancheorganisatie BodemenergieNL en beschikken we over alle benodigde certificering.

Prestatiegarantie

Bij ontwerp en realisatie van een WKO-installatie ondersteunen onze specialisten u met haalbaarheidsstudies, conceptuitwerking en begeleiding van de realisatie. Daarbij maken we ook gebruik van informatie afkomstig uit systemen die we dagelijks beheren. Uiteraard wordt eerst kritisch gekeken of een WKO-installatie voor u de juiste duurzame oplossing is. Naast bodemenergie hebben we ervaring met andere duurzame technieken zoals energie uit oppervlaktewater, biomassa, all-electric oplossingen en warmtepomptechniek.

In de beheerfase is ons monitoringsteam actief met de aansturing en het beheer van uw systemen. Door ook de prestaties scherp in de gaten te houden, borgen we dat uw installaties hun duurzame beloftes en rendement waarmaken.

Verantwoord samenwerken

We hebben de techniek in huis om u van begin tot eind te ondersteunen. Minstens zo belangrijk is onze kennis om dat op een verantwoorde manier te doen. Bij bodemenergie begint duurzaam samenwerken letterlijk bij de bron; daar gaan we – samen met u – heel zorgvuldig mee om.

Meer weten?

Klaar om uw gebouw op een duurzame manier te verwarmen in de winter en te verkoelen in de zomer? We leggen u graag persoonlijk uit hoe we u van dienst kunnen zijn. Neem gerust eens contact met ons op!

Onze referenties