Meer weten?
Camerabewaking
Camerabewaking
Directeur Kuijpers Beveiligingssystemen
Harold Wijbrandts
[javascript protected email address]
Linkedin

Camerabewaking

Inbraak, vandalisme of ander ongewenst gedrag in of rondom uw gebouw voorkomen? Dan is camerabewaking een zeer geschikte oplossing. Camerabewaking stelt u namelijk in staat om een groot gebied te observeren en personen te identificeren of te verifiëren. Hierbij kan de camerabeveiliging een signaal geven als er ongewenste beweging is. Vervolgens kunt u via uw laptop, smartphone of receptie/portiersloge meekijken wat er gebeurt en zo nodig actie ondernemen. U kunt de observatie van de camerabeveiliging desgewenst ook uitbesteden aan een professionele meldkamer. Letterlijk en figuurlijk een extra paar ogen dus!

Voordelen van camerabewaking bij uw bedrijf

Camerabewaking biedt een aantal voordelen. Zo heeft het allereerst een afschrikkende werking tegen inbraak en vandalisme. Het idee dat een camera toezicht houdt kan criminelen wel twee keer laten nadenken, of liever nog van gedachte doen veranderen, voordat zij een poging tot inbraak doen. Wordt u onverhoopt toch het slachtoffer van inbraak? Dan bieden de camerabeelden in ieder geval bewijsmateriaal. Maakt u gebruik van een inbraakalarm? Dan zorgen de camerabeelden ervoor dat er bij een inbraakpoging een geverifieerde alarmmelding uitgaat naar de hulpdiensten. Hierdoor krijgt deze hogere prioriteit, blijft de schade beperkt en wordt de pakkans hoger.

Naast een afschrikkende werking voor onbevoegden kan een camerasysteem ook juist toegang bieden aan mensen of voertuigen die wél uw terrein of pand mogen betreden. Zo geeft u door middel van kentekenregistratie of gezichtsherkenning eenvoudig toegang tot uw pand of parkeerterrein en kunt u telefonisch in contact staan en horen wat er gebeurt.

Professionele camerabeveiliging op maat

Omdat ieder terrein of gebouw verschilt in grootte en behoeftes maken we samen met u een plan op maat. Zo kijken we samen naar de hoeveelheid benodigde camera’s en het beoogde doel ervan. Op basis daarvan bepalen we welke type(s) camera's we toepassen; analoge CCTV-camera’s, draadloze IP-camerabewaking of een combinatie van beide. Beide kunnen namelijk verschillende doeleinden hebben.

Zo zijn CCTV-camera’s al een uitstekende oplossing als u alleen videobeelden wilt vastleggen om ze later terug te kijken of zodat er een melding wordt uitgestuurd zodra er iets verdachts gebeurt. Wilt u altijd en overal de beelden kunnen bekijken, ook ’s nachts, dan zijn IP-camera’s de beste oplossing. Deze hebben over het algemeen een wat betere beeldkwaliteit en lichtgevoeligheid dan analoge camera’s. Daardoor kunnen zij ook ’s nachts haarscherp filmen en op basis van infrarood zelfs temperatuur en beweging meten.

Installateur van camerabewaking

Als professioneel installateur van camerabewaking ondersteunt Kuijpers u van A tot Z. Zo begeleiden we u van ontwerp tot realisatie en het onderhoud. Daarnaast kunnen we u indien nodig adviseren op het gebied van cameratoezicht in relatie tot de regels en wetten vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer weten over hoe we u kunnen helpen? Neem direct contact met ons op!

Onze referenties