Meer weten?
Collectieve Energie
Collectieve Energie
Directeur Kuijpers Ecopartners
Mascha van den Heuvel
[javascript protected email address]
Linkedin

Collectieve Energie

Een collectieve energievoorziening kan als duurzame oplossing interessant zijn voor bijvoorbeeld een ziekenhuisomgeving, campus, museum- of zorgcomplex, maar ook voor panden van verschillende organisaties in elkaars nabijheid. In plaats van koelen of verwarmen per pand, levert deze gebiedsgebonden aanpak u direct (schaal)voordeel op. Daarnaast kunnen uw gebouwen hun warmte- en koudeoverschot delen, met grote energiebesparing als gevolg. Kuijpers heeft – zowel boven- als ondergronds – alle technische vakkennis in huis om u hierin te begeleiden.

Van indicatie- en conceptfase tot uitwerking en beheer

U bent bij ons in goede handen vanaf de indicatie- en conceptfase tot en met de definitieve uitwerking en het beheer van uw collectieve energievoorziening. Hierin zijn ook de inzichten die we opdoen met monitoring van toegevoegde waarde: zo kunnen we vooraf doorgronden wat mogelijke implicaties zijn bij meerdere energievragers in uw gebied. Van daaruit kan Kuijpers u goed onderbouwd informeren en adviseren over uw specifieke situatie. In de beheerfase is er extra zorg en aandacht voor de prestaties van uw collectieve systeem, zodat uw installaties het beloofde rendement en resultaat ook behalen.

Experts in collectief energiesysteem

Onze experts voelen haarfijn aan welke technieken een rol spelen in een collectief energiesysteem en wat belangrijk is voor het maken van goede koppelingen en besturing. We hebben veel ervaring met complex projectmanagement voor bodemenergie, warmtepomptechniek en energie uit oppervlaktewater. Indien gewenst kunnen we u ook ondersteunen bij vergunnings- en wetgevingstrajecten.

Meer weten?

Eerder gingen onder meer Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus u voor: ontdek hoe het museum en de kassen – op vierhonderd meter afstand – gebruikmaken van elkaars restwarmte en koude-overschot. Benieuwd of we u van dienst kunnen zijn met collectieve energie? Neem gerust eens contact op!

Onze referenties