Meer weten?
Energielabels
Energielabels
Consultant Energietransitie
Jaap van Schijndel
[javascript protected email address]
Linkedin

Energielabels

Energielabel C kantoren in 2023Een verplichting met kansen

Een energielabel laat de energieprestatie van uw gebouw zien en maakt inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht. Kuijpers ondersteunt u graag met een opname of update van uw energielabel.

Afhankelijk van de besparingsmogelijkheden loopt de labelklasse voor utiliteitsbouw van G tot en met A++++. De hoogte wordt onder meer bepaald door het bouwjaar, de isolatie en gebruikersfunctie van uw pand en door de installaties. Hoe hoger uw energielabel, hoe beter u voldoet aan uw groene duurzaamheidsambities. Daarnaast verbetert een goed label de waarde van uw vastgoed. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig; vergeet niet deze op tijd te vernieuwen.

Uw energielabel-verplichting

Om bij te dragen aan verlaging van de CO2-uitstoot zoals opgenomen in het Klimaatakkoord, moet uw kantoorgebouw vanaf 2023 verplicht zijn voorzien van minimaal energielabel C. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet uw gebouw niet aan deze eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. In het Klimaatakkoord is zelfs de ambitie opgenomen dat dit in 2030 energielabel A moet zijn. Voor gebouwen met een minimale grootte van 50 m2 en/of een overheids- of publieksfunctie is een energielabel altijd verplicht, maar er is een aantal situaties waarin een energielabel niet verplicht is. Met behulp van onderstaand stroomschema ziet u snel of deze uitzondering ook voor uw organisatie geldt:

Onze aanpak: kansen benutten met Kuijpers

U kunt Kuijpers inschakelen om het energielabel voor uw gebouw(en) op te stellen. Door middel van een vooronderzoek vormen we een beeld van de bouwkundige en installatietechnische componenten. Vervolgens doen we een opname op uw locatie, waarbij specificaties en ontbrekende gegevens nader worden bekeken. Ook controleren we alle gegevens op juistheid. Uit deze input realiseren onze energieconsultants een heldere energie-index voor u, wordt een label aan uw pand verbonden en wordt deze afgemeld bij de juiste instanties.

Door u ook meteen inzicht te bieden in aanvullende besparingsmaatregelen, gaan wij in onze aanpak bewust verder dan alleen de verplichte opname en afmelding van uw label. Zo biedt het verplichte energielabel u als gebouweigenaar niet alleen een waardevol inzicht in de status van uw vastgoed, maar ook een kans om uw duurzaamheidsambities op weg naar 2030 en verder scherp te krijgen en bijtijds te behalen.

Energielabel zoeken

U kunt op basis van uw postcode altijd controleren of er al een energielabel voor uw gebouw beschikbaar is. Dit kan via de openbare database op de website www.ep-online.nl

Meer weten?

Wilt u meer weten over de energielabels, uw verplichting of de mogelijkheden om uw energielabel te verbeteren? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze referenties